1 Ağustos 2009

MARDİN’DE ANAVATAN PARTİSİNDE TOPLU İSTİFALAR YAŞANDI

http://www.habermardin.com/News_Picture%5C4995134443548906.JPG
MİDYAT (A.A) – 29–07–2009 – Demokrat Parti (DP) ile birleşme sürecini yaşayan Anavatan Partisi’nde istifalar devam ediyor.

Mardin’de Anavatan Partisinde son günlerde yaşanan bazı olumsuzluklara karşı tepki göstermek için Mardin Merkez ilçe teşkilatı olmak üzere 6 ilçe teşkilatı ile 26 belde teşkilatı topluca istifa etti.

İstifa kararını açıklamak için Anavatan Mardin İl teşkilatında bir araya gelen partililer adına basın açıklaması yapan Anavatan Partisi Savur İlçe Teşkilatı başkanı Sabahattin Kaya, son günlerde parti içinde Anavatan Partisi Genel Sekreteri Muharrem Doğan’a yönelik yapılan haksızlıklara tepki için topluca istifa kararı aldıklarını söyledi.

Kaya, Anavatan partisi Genel sekreteri olan Muharrem Doğan’a yönelik yapılan haksız ve antidemokratik uygulamalarını kınadıklarını belirterek, Merkez il ilçe ve belde belediye başkanları yönetimleri ve belediye başkanları olarak şaibelerden kurtulmak istemeyen, hatta üstünü kapatıp zamana yaymaya çalışan bir anlayışla siyaset yapamayacaklarının kanaatine vardıklarını ifade etti. Kaya daha sonra basın açıklaması yaparak, "Biz Muharrem Doğan ismini bu siyasi kirlilik içerisinde tertemiz, gururla anmaya devam ediyoruz. Çünkü Mardin'imize yakışan temiz ve ahlaklı siyasetin timsali olmuştur. Bu günde Anavatan Partisinde temiz ve ahlaklı siyaseti sürdürdüğü için, hat ta genel başkanımızı böyle bir siyasete davet ettiği için haksız uygulamalara maruz kalmaktadır. Mardin'den-Ankara'ya sesleniyoruz. Bizim en büyük siyasetimiz; ahlaktır ve dürüstlüktür. En büyük talebimizde başta kendi partimiz olmak üzere iyi ahlak ve dürüstlük çerçevesi içerisinde siyaset yapılmasıdır. Bu nedenledir ki Mardin halkımızla bu duygularımızı paylaşıyoruz.”dedi

Basın'a yansıyan şekli ile Anavatan Partisi’nde partililerimizi şaibeden kurtarmak istemeyen bir yönetim anlayışı var olduğunu vurgulayan Kaya” Mardin merkez ve ilçelerinde, beldelerinde ile köylerinde partililerimizle yaptığımız görüşmeler sonucunda bu anlayışın bu millete bir hayır getirmeyeceği yönündedir. Milletvekilimizin parti içinde verdiği mücadelenin arkasındayız. Bu konuda kararlı olduğumuzu göstermek açısından topluca Anavatan Partisinden istifa kararı aldık.”şeklinde basın açıklamasını okudu. Ardından Anavatan Genel Merkezine istifa dilekçelerini faksla gönderdiler.
SELAHATTİN EROL
www.habermardin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum