3 Ağustos 2009

Mardinli Gazeteciler, Doğu Anadolu Bölgesini Keşfe çıktı

Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyetine üye gazeteci ve yazarlar Doğu Anadolu turu kapsamında Siirt, Bitlis ve ilçelerinin tarihi ve turistik mekânlarını ziyaret etti.

Zaman Gazetesi İl Temsilciliği tarafından organize edilen ve Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyetine üye gazeteci ve yazarlar Doğu Anadolu turu kapsamında Siirt, Bitlis ve ilçelerinin tarihi ve turistik mekânlarını ziyaret etti.

İlk olarak tarihi Hasankeyf ziyareti ile başlayan gezi Batman Siirt, Bitlis ve ilçelerinde bulunan tarihi turistik ve kültürel mekanları ziyaret eden gazeteciler Doğu Anadolu bölgesindeki tarihi ve doğal güzelliklerine hayran kaldılar.

Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyetine üye olan gazetecilerden İletişim Gazetesi ve Mardin Life Dergisi İmtiyaz Sahibi Rıdvan Fidan, Zaman Gazetesi Mardin Temsilcisi Mekineddin Aydın, Mardin Life Dergisi Yayın Koordinatörü ve Akşam ile Habertürk grubu temsilcisi Kadir Üründü, Mardin Life Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve DHA Temsilcisi Nezir Güneş, CİHAN Muhabiri Şeyhmus Edis, Valilik basın personeli Abdulhakim Demir ile Hasan Aktaş’ın katıldığı gezi üç gün sürecek.

İlk olarak sular altında kalacak Hasankeyf’teki mağaraları gezen gazeteciler daha sonra Batman, Siirt ve Bitlis’i ziyaret etti. Siirt’teki Veysel Karani Hazretlerinin türbe ve camisini ziyaret eden gazeteciler daha sonra Bitlis’e geçti. Şarkılara konu olan Bitlis’in beş minaresini, Eba El Ensari’nin kardeşi olduğu rivayet edilen Feyzullah El Ensari Hazretleri’nin mekanı, Bitlis Kalesi, İslahiye Medresesi, El Aman Hanını gezdi. Burada tarihi mekanların ve türbelerin bakımsız olmasından dolayı yakınan gazeteciler Bitlis valiliği ve belediye başkanını bu tarihi mekanlara sahip çıkmalarını istedi.

Mardinli Gazeteciler, Bitlis gibi tarihi değerlere sahip olan bir kenti ikiye ayıran Bitlis Deresi’nin kirli görüntüsüne yerel yönetiminin kayıtsız kalmasına anlam veremediklerini belirterek konuyla ilgili tepkilerini dile getirdiler.

Daha sonra Tatvan ilçesine geçen gazeteciler Tatvan’ın meşhur büryan kebabının tadına bakan gazeteciler Tatvan ilçesinde yapılan bölgenin en büyük camisi olan İbadullah camisini gezdi.

Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Nezir Güneş, Doğu Anadolu gezisi kapsamında düzenlenen gezinin kendilerini oldukça heyecanlandırdığını belirterek bu organisazyonu düzenleyen Zaman Gazetesi Temsilcisi Mekineddin Aydın’a teşekkür etti. Gezi programında gezdikleri yerlerde bulunan tarihi turistik yerler, sahabe türbeleri ve doğal güzellikleri görme imkanı bulduklarını söyledi. Güneş, “Doğu Anadolu bölgesinde bulunan güzellikleri herkesin gezip görmesi gerekir. Gezdiğimiz bazı illerdeki tarihi eserlerin harap içinde bulunması ve ilgisizlik bizleri üzdü. Atalarımızdan kalan bu eserlere İnşallah sahip çıkılır.”dedi.

Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği ikinci başkanı Rıdvan Fidan ise, “Gezi programı kapsamında arkadaşlarla birlikte gittiğimiz yerlerde bizlere gösterilen ilgi ve alakadan dolayı bu organizasyonu düzenleyen herkese teşekkür ediyorum. Yıllardan beri gezmeyi düşündüğüm Doğu Anadolu bölgesindeki tanıştığım insanların bize göstermiş oldukları misafirperverlik ile bizleri mutlu etti.”dedi.

Akşam Gazetesi Muhabiri Kadir Üründü, böylesi etkinliklerin hem gazetecilerin ararsındaki dayanışmanın artmasına, hem de yaşadıkları coğrafyayı daha iyi tanımalarına vesile olduğunu belirterek, “Bu etkinliği düzenlenmesinde katkısı olan herkesi kutluyor, bundan sonrasında benzer etkinliklerin sürmesini temenni ediyorum.”dedi.

Zaman Gazetesi Mardin Temsilcisi Mekineddin Aydın ise gezi şöyle değerlendirdi: “Mardin’e ilk tayinim çıktığında bazı tereddütler ile Mardine gitmiştim ancak orada bulunan değerli insanlar ile tanışınca asıl önemli olan mekan değil orada beraber yaşanacak olan arkadaş çevresi olduğunu bir daha anlamış bulunuyorum. Bitlis ve Van illerinde daha önce görev yapmam hasebi ile Türkiyenin sayılı güzellikleri ve tarihi mekanlarını barındıran bu illerdeki güzellikleri Mardin de bulunan değerli insanlar ile paylaşmak istedim bu isteğimi arkadaşlara açınca olumlu cevap almam ile gezimiz başlamış oldu. Gezide arkadaşların sıcaklığı ile ayrı bir güzel oldu. Bu tür etkinliklerimiz inşallah önümüzdeki süreçte devam edecektir.”dedi.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum