4 Eylül 2009

Bilge Köyü Hiçbirine Yar Olmayacak

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Mardin'deki Bilge köyü katliamının faillerinin yakınlarını yeni bir yere taşıyacaklarını belirterek, ''Mazıdağı'nda failin yakınları için de bir yer ayarladık. Bayramdan sonra oraya taşınacaklar'' dedi.

Kavaf, Çankırı'da bir gazetecinin Mardin Bilge köyündeki katliamla ilgili sorusu üzerine, ''Köyde hayat normale döndü. 10 gün sonra orada okul açıldı. Çocuklar okula başlamıştı. En son gittiğimizde bir cimnastikçi orada çocuklardan akrobasi ekibi oluşturmuştu. Sayın valimiz orada bir aşçı tayin etmiş, günde 2 öğün insanlara sıcak yemek çıkıyor. Sosyal çalışmacılarımız, psikologlarımız orada. Mazıdağı'nda failin yakınları için de bir yer ayarladık. Bayramdan sonra oraya taşınacaklar''dedi.

Bilge köyündeki olay yaşandığında birçok ailenin kendilerine başvurarak çocukları evlat edinmek istediğini belirten Kavaf, ''Olay ilk vuku bulduğunda çocukları evlat edinmek isteyen, eğitim süreçlerini üstlenmek isteyen vatandaşlarımız vardı. Onların adresleri bizde var. Eğer akrabaları çocuklarını bize vermeyi kabul ederlerse, eğitimlerini o şekilde daha büyük merkezlerde de devam ettirebiliriz, veya devlet olarak bunu biz de yapabiliriz, ama akrabaları çocukları vermiyor. Sadece 5 tanesi Darüşşafaka'da eğitim almayı kabul etmişti'' dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum