29 Eylül 2009

Bilge Köyü katliamını 2 günlük bebek çözecek

Mazıdağ İlçesi Bilgi Köyü'nde 44 kişinin öldürüldüğü olayın ardından katliamın 1 numaralı sanığı Mehmet Çelebi’nin eşi Fasi Çelebi, kız bebek dünyaya getirdi.

Mardin’in Mazıdağı İlçesi'ne bağlı Bilge Köyü'nde meydana gelen ve 7'si çocuk 44 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili olarak Şıh Mehmet lakaplı M.Ç.'nin eşi Fasi Çelebi’nin saldırıda hayatını kaybeden Fesih Çelebi ile ilişkisi olduğu iddiası ile yeni doğan bebeği için DNA testi alındı.

Mardin Cumhuriyet savcısı Maruf Türker tarafından hazırlanan 43 sayfalık iddianame sonunda Çorum’da yapılan ilk duruşmasında olayı üstlenen Şıh Mehmet lakaplı Mehmet Çelebi'nin eşi Fasi Çelebi’nin saldırıda hayatını kaybeden Fesih Çelebi ile ilişkisi olduğunu ve katliamın bu yüzden yaptığını ileri sürmesi üzerine Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde doğum yapan yeni bebeğinin DNA testi yapıldı.

Çorum Savcılığının talimatı ile yasak ilişki konusunu ilk ifadesinden yalanlayan ancak daha sonraki ilk duruşmada kendisi ile zorla ilişkiye girdiğini beyan eden Fasi Çelebi’nin yeni doğan bebeğinden alınan kan örnekleri ile ölen Fesih Çelebi'den alınan numuneler DNA testi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Katliamın çözülmesine yardımcı olacak olan bebek önceki gün dünyaya geldi. Mazıdağı Eti Fosfat Sosyal Tesisleri’nde devlet koruması altında tutulan Anne Fasi Çelebi’nin sancılarının artması üzerine polis koruması altında kaldırıldığı bir hastanede, sağlıklı bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

Bu arada Bilge Köyü Muhtarı Abdurrahman Çelebi ise zanlıların kendi suçlarını hafifletmek ve arkalarındaki güçleri ortaya çıkarmamaları için bu şekilde bir yalana başvurduklarını söyledi.

Bu olayı namus cinayeti adı altında kapatmak isteyen güçlerin olduğunu ileri süren Çelebi, “Amcaoğlum Fasih Çelebi ve karşı tarafın yeni doğan bebekten alınacak DNA Testleri ile zaten bütün gerçekler ortaya çıkacak. Bunun da onların bir yalanı olduğu zaten ortada. Bu cinayet namus cinayeti olsaydı önce gidip kendi karısını öldürmesi gerekiyordu. Bu olay kesinlikle 1994 PKK baskınının bir devamdır. Tek amaçları var o da adres şaşırtma.”şeklinde tepki gösterdi.

BİLGE KÖYÜ KATLIAMI

Mazıdağı İlçesi'ne 40 kilometre uzaklıktaki Bilge Köyü'nde 4 Mayıs akşamı saat 21.00 sıralarında meydana gelen olayda, köyün eski muhtarı Cemil Çelebi'nin 25 yaşındaki kızı Sevgi Çelebi ile 27 yaşındaki Habip Arı'nın nişan törenin yapıldığı eve yapılan baskında 7'si çocuk 44 kişi öldürülürken, 2'si çocuk 3 kişi yaralandı. Saldırıdan yara almadan sadece 7 kişi kurtuldu. Katliamın ardından 'Şıh Mehmet' olarak bilinen M.Ç. (43), A.Ç. (33), M.E.Ç. (35), S.Ç. (44), Ö.Ç. (42), M.S.Ç. (40), A.Ç. (64), M.A.Ç. (23), A.Ç. (43), A.Ç. (41) ve 14 yaşındaki M.Ş.Ç. tutuklanarak Gaziantep H Tipi Kapalı cezaevine gönderildi. 16 yaşındaki A.Ç. ile M.Ç. (25) ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Katliamla ilgili Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Adalet Bakanlığı'na başvurusu üzerine Yargıtay 5'inci Dairesi güvenlik nedeniyle duruşmanın Çorum'da yapılmasına karar verince, tutuklu 11 sanık 8 Ağustos tarihinden beri Çorum L Tipi Kapalı Cezaevine nakledilerek özel bir koğuşa konuldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum