16 Eylül 2009

MİDYAT’TA CAMİLER DOLDU TAŞTI

http://www.habermardin.com/News_Picture%5C4622421595842631.JPG
Mardin'in Midyat ilçesinde Ramazan ayının en mübarek gecesi olan Kadir Gecesini idrak etmek için camiler doldu taştı. Camilerde Türkçe, Kürtçe ve Arapça ilahiler okundu.

Rahmet ve bereket ayının bitmesine sayılı günler kala, Kur'an-ı Kerim'de 'bin aydan daha hayırlı' diye nitelenen Kadir gecesi vatandaşların camilere ailece koşması sevinç, bereket içerisinde camilerin dolmasına neden oldu.

Müftü Abdurrahim İnanç, Cevat Paşa camisinde verdiği vaaz ile birlik beraberlik ve duasında bulundu. Camilere akın den vatandaşlar camilerin dolması ile avlularda namazlarını kıldılar.
Gencinden, ihtiyarına, bayanından, erkeğin 7’den 70’e ailece camilere dolan vatandaşlar, gecenin bereketini idrak etmek için ilçede bulunan bütün camilere akın etti. Okunan Kur'an-ı Kerim ve mevlidi şerif'in yanı sıra, Türkçe, Arapça ve Kürtçe okunan ilahiler eşliğinde gecenin maneviyatı yaşandı. Sahura kadar ve sabah namazını müteakip bütün bir gece dua, Kur'an-ı Kerim, ilahi ve yapılacak olan zikirler ile gece ihya edilecek.

Camilere dolan vatandaşlar gecenin bereketi ve maneviyatını yaşamak için çeşitli ikramlarda bulunuldu. Çocukların şeker ve lokum almak için sıraya girdi.
habermardin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum