16 Eylül 2009

BİRİNCİ CADDE TRAFİĞE KAPATILDI

http://www.habermardin.com/News_Picture%5C9217398386540675.JPG
Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Mardin Valiliği ile Mardin Belediyesi’nin ortak çalışmaları sonucu Mardin’e kazandırılan yedi milyon euroluk hibeyi alabilmek için rölöve çalışması yapmak üzere bayram üzeri dört gün boyunca birinci caddenin trafiğe kapatılacağını söyledi.

Mardin’de 1 caddenin 4 gün boyunca trafiğe kapalı olduğu ve yarın açılacağı belirtildi. Haftanın ilk günü başlayan çalışmalar Perşembe günü son bulacağını belirten Belediye Başkanı Ayanoğlu ,Hibe programına göre çalışmaların bayram öncesine denk geldiğini Çalışmaların bayram sonrasına bırakılması sonucu bu parayı alamayacaklarını ifade etti.

Yedi milyon Euro’nun tamamının birinci caddeye harcanacağına dikkat çeken Başkan Ayanoğlu, rölöve çalışmalarının bayram sonrasına bırakılması durumunda söz konusu hibenin alınamayacağını ifade ederek;”Hibe programı takvimine göre Birinci Cadde’deki çalışmaları bayram öncesinde mutlaka bitirmemiz gerekiyordu.Bu çalışmalar maalesef bayram öncesine denk geldi. Mardin’in geleceği için birinci cadde esnafı ve halkımızdan bu durumu anlayışla karşılamalarını bekliyoruz.”dedi.

Gazetecilere yaptığı açıklamada Birinci caddeye yapılacak olan yedi milyonluk euroluk yatırımla, ticari hayatın şimdikinden yüzlerce kat artacağını ve Mardin’in ekonomik hayatını canlanacağını söyleyen Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu sözlerine şöyle devam etti,

”Birinci Cadde’nin tamamı aslına uygun restore edilecek betonarme binalar,görüntü kirliliği oluşturan her şey yıkılacak.Bu çalışmalar sonucu Mardin’e milyonlarca turist bekliyoruz.Beş milyon turist demek ticari hayatın canlanması demek,esnafımızın kazanması demek.Bu hazırlıklar için bu çalışmaları bayram öncesi yapmak zorundaydık.Halkımız ve esnafımızdan bu durumu anlayışla karşılamalarını bekliyoruz.Mardin’in geleceği için bu çalışmalar gerekliydi.Sonuçta Mardin kazanacak.”
habermardin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum