19 Eylül 2009

Nusaybin Ticaret Borsası Başkanı Aktaş: Sınır Kapısı Kısa Sürede İhale Edilecek

Nusaybin ilçesinde transit kapısı için mayınlardan temizlenen 216 arazide herhangi bir çalışma yapılmaması, kapının başka yere kaydırılacağı söylentilerini de beraberinde getirdi.

Nusaybin ilçesinde transit kapısı için mayınlardan temizlenen 216 arazide herhangi bir çalışma yapılmaması, kapının başka yere kaydırılacağı söylentilerini de beraberinde getirdi. Söylentiler üzerine ilçe bir gurup esnaf imza kampanyası düzenlendi.

Nusaybin Ticaret Borsası Başkanı Necdet Aktaş da, konu ile ilgili açıklama yaparak, ilçede yapılması planlanan transit sınır kapısının Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'nin de gündeminde olduğunu söyledi.

Kapının, mayınlardan arındırılan 216 dönümlük arazide yapılacağı hatırlatan Aktaş, kapı ihalesinin yolabilmesi için Gümrük Müsteşarlığı ile kapıyı yapacak TOBB arasında kısa sürede protokol imzalanacağını bildirdi.

Ankara'da çeşitli temaslarda bulunduğunu belirten Aktaş, kapının Nusaybin'e yapılacağını herhangi bir yer değişikliği olmadığını belirtti. Kapının gecikmesi üzerine yaptığı temasları aktaran Aktaş, "Ankara'da TOBB'un Güneydoğulu başkanlar ile yaptığı toplantıda hükümetin demokratik açılımından sonraki günden maddesi Nusaybin'de yapılacak sınır kapısıydı. Konu üzerinde önemle durduk. Kapı, TOBB tarafından yap-işlet-devret modeli ile yapılacak. Ancak Gümrük Müsteşarlığı ile TOBB arasında imzalanacak protokolün gecikmesi üzerine Gümrük Müsteşarlığı ile temasa geçtik. Protokol kısa süre sonra imzalanacak." şeklinde konuştu.
mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum