19 Eylül 2009

Demir, Muhtarlarla bir araya geldi

Meclisin tatilde olması nedeniyle Mardin ve ilçelerinde sivil toplum örgütlerine ziyaretlerde bulunan Milletvekili Mehmet Halit Demir, Kızıltepe’deki mahalle muhtarlarıyla bir toplantı düzenledi.

Kızıltepe Öğretmen Evi Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sıraç Atan, İlçe Tarım Müdürü Bekir Kılıç, Tedaş İlçe İşletme Müdürü Suat Aksoy, AK Parti İl Encümeni Orhan Çeçen, Kızıltepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hatip Şeren ve ilçedeki diğer mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

AK Parti Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir tarafından üçüncü kez düzenlenen toplantının açış konuşmasında Demir; Seçim bölgesinde düzenlediği programlar arasında en fazla önemsediği toplantılardan birini daha gerçekleştirdiğini belirtti,Kızıltepe’de kamu müdürleri ile mahalle muhtarlarını bir araya getirerek ilçedeki mevcut sorunları mahallelilerin temsilcisi konumundaki muhtarların ağzından bire bir kurum müdürleri ile birlikte dinleme fırsatı bulduklarını söyleyen Demir, toplantı sonrasında şu değerlendirmelerde bulundu: “ bu toplantıyı üçüncü kez düzenliyoruz. Daha önce biri Halk Eğitim Merkezinde, diğeri yine öğretmen evinde olmak üzere iki kez toplantı düzenlemiştik. Bu defaki toplantımız Mübarek Ramazan ayı nedeniyle biraz daha küçük katılımla gerçekleştiriyoruz. Ancak zaten bildiğimiz sorunları bir kerede burada yerinde dinleme fırsatı bulduk. Ancak dile getirilen sorunlar bir tarafta muhtarlarımızın demokratikleşme süreci ile ilgili hükümetimizin yaptığı çalışmaları destekleyici açıklamaları, ve bu çalışmaların ülkenin daha fazla özgürleşmesi yolunda atılması gereken adımların ısrarla sürdürülmesi yönündeki taleplerini çok ayrı bir yere koyduklarını ilgiyle izleme fırsatı bulduk. Bu toplantıda gerek dile getirilen sorunlar ve gerekse de Demokratikleşme süreci ile ilgili dile getirilenleri Ankara’da ilgililerle yapacağımız görüşmelerde paylaşacağız” diye konuştu

Toplantıda Mahalle Muhtarlarının özellikle Okul ve derslik açığı, Trafo sıkıntısıyla ilgili yaşanan enerji sıkıntıları, Zergan Deresinin Islahı, Sağlık Ocakları eksikliği ve okullara devam eden dar gelirli öğrencilere verilen Şartlı Nakit Transferi ödemelerindeki başı boşluk ve düzensizlik en çok konuşulan konular oldu.
mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum