4 Eylül 2009

Sigara Yasağı Konusunda Yapılacaklar Mardin’de Masaya Yatırıldı

Tütün ve tütün ürünleriyle mücadele çalışmalarına yön vermek amacıyla Dünya Sağlık Örgütü tarafından hazırlanan Tütün Kontrol Sözleşmesi çerçevesinde 165 ülkenin içinde yer aldığı gibi Türkiye’nin de bu sözleşmeye taraf olması kapsamında Mardin’de de Tütün Kontrol Kurulu Toplantısı yapıldı.

Valilik binasında, Vali Yardımcısı A.Ferhat Özen başkanlığında yapılan toplantıya Sağlık Müdür Vekili Dr. Salih Albayrak, Belediye Başkan Yardımcısı Zülfikar Gerkes, TEMA Vakfı’ndan Kemal Aktürk, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Muazzez Kurtay, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Abidin Aktaş, Emniyet Müdür Yardımcısı M. Öner Yıldız, İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü Mehmet Fidan ve diğer kurum temsilcilerinin katılırken, toplantıda kurumlar arası koordinasyon ve yasağın uygulanması kapsamında yetkililere düşen görevler üzerinde duruldu.

Kanunun amacının kişileri ve gelecek nesilleri tütün ürünlerinin zararlarından korumak ve herkesin temiz hava solumasını sağlamak olarak değerlendiren Vali Yardımcısı Özen, “Kanun ile birçok kurum ve kuruluşa yükümlülükler getirilmiş olup, uygulama açısından hepimizin büyük sorumlulukları vardır.” dedi.

Tütün kontrol çalışmalarının il düzeyinde yürütülmesi sırasında uyulması gereken ilkeleri içeren “Uygulama Rehberi”nin Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlandığı ifade edilen toplantıda, bu rehberde belirtilen hususlara titizlikle riayet edilmesi, rehberin ildeki tüm kamu kurum ve kuruluşlara, sivil toplum örgütlerine ve medyaya ulaştırılması konusunda gereken hassasiyetin gösterilmesi gerektiği vurgulandı.

Toplantıda ayrıca bir önceki ayda yapılan faaliyetlerin değerlendirileceği ifade edilerek, sigara satışı yapan işyerlerinin listesinin İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğüne bildirilmesi, Okul Projesi kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğünün gerekli çalışmaları yaparak “tek sigara” satışının engellenmesi, izmaritlerin yerlere atılmaması konusunda belediyelerin daha duyarlı olması gerektiği ve sigaranın teşhir edilmeden, 18 yaş altı çocuklara satılmasının yasaklanması gibi konular üzerinde duruldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum