4 Eylül 2009

Muhtar Çelebi: Bilge köyündeki katliamın sanıkları er geç hak ettikleri cezayı alacak

Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde 6'sı çocuk 3'ü hamile 16 kadın 22'si erkek olmak üzere 44 kişiyi öldüren 11 zanlıdan 2'sinin serbest bırakılması tepki gördü.

Bilge köyü muhtarı Abdurrahman Çelebi, Türk adaletine güvendiklerini belirterek, sanıkların er geç hak ettikleri cezayı alacaklarını söyledi.
Zanlıların söylediği gibi bu olayın namus davası olmadığını ifade eden Abdurrahman Çelebi, "Herkesin namusu vardır. Madem ki bunu namus adına işlemişler. O zaman 21 yıldır niçin hiç ses çıkarmadılar. Olayı tamamen saptırmak istiyorlar. Çünkü 1994 yılında aynı köyde yapılan katliamda kendi akrabaları ve 3 ninelerini kendileri öldürdüler. Bu sır ortaya çıkacağı için bütün akrabalarımızı ortadan kaldırmak için nişan düğününü basıp bu katliamı gerçekleştirdiler. Şimdiye kadar bu olayı mahkemeden başka kimseye anlatmadım. Ama bu olay, Şıh Hemo lakaplı Mehmet Çelebi tarafından verilen emir ile gerçekleştirildi. Yani 1994 yılında yapılan katilam ile 44 kişinin öldürülmesi olayını da tetikleyen Şıh Hemo lakaplı Mehmet Çelebi ve diğer akrabalarıdır." iddiasında bulundu.

Bilge köyünde yaşanan katliamın bir yıl önce planlandığını vurgulayan Çelebi, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Üç amca çocuğu olan Velo Çelebi, Abdulkadir Çelebi, Şeho Çelebi ve çocukları aile olarak (Male güle) ailesidir. Bunların arasında yaklaşık 10 yıl önce Süleyman Çelebi, karısı Köçeri Çelebi üzerine kuma getirdi. Böylece birlikte aralarında 10 yıl boyunca kavga yaşandı. 10 yıl boyunca birbirlerine küs durumdaydılar. Bir yıl önce barıştılar ve bu katliam planını devreye soktular. Zaten barıştıktan sonra bu katliamı yaptılar. Bizim onlarla herhangi bir sorunumuz yoktu. Katliam günü bizim alabalık tesisinde birlikte okey oynayıp yemek yedik. Akşam da bu olayı yaptılar. Bu olayı planlayan ve yapan Şıh Hemo lakaplı Mehmet Çelebi, Abdulkadir Çelebi ve Veli oğlu Ali Çelebi'dir. Serbest bıkarılan iki sanığın hak ettikleri cezayı alacaklarına inanıyorum. İki sanık, baz istasyonları verilerine göre olay günü Adana'da oldukları belirtiliyor. Şu anda avukatlarımız iki kişinin olay günü otobanda resimleri olup olmadığını araştırıyor. Eğer fotoğrafları yoksa bu iki kişi tekrar tutuklanacak."

Yakalananların birinin bile cezaevinden çıkmasının kan davasının sürmesine neden olacağını belirten Çelebi, "Bölgede kim kavga ediyorsa birbirlerini (Bilge köyünde yaşanan katliam gibi seni yok ederiz) gibi tehdit ediyorlar. Artık Bilge köyünün bu isimle anılmasını istemiyoruz. Bu katillerin en ağır bir şekilde yargılanmalarını istiyoruz ki; bu herkese ibret olsun." şeklinde konuştu.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum