4 Ekim 2009

Hakan Şükür ve Meltem Cumbul Katliam Köyünde

Mardinspor’un davetlisi olarak Mardin’e gelen ünlü futbolcu Hakan şükür ve Meltem Cumbul beş ay önce 44 kişinin hayatını kaybettiği katliam Köyünü ziyaret ederek yetim çocuklara hediyeler dağıttılar.

Yetim kalan çocukların tezahüratları ve köylülerin yoğun ilgisi ile Bilge Köyüne gelen Hakan Şükür ve Meltem Cumbul ilk olarak katliam kurbanlarının bulunduğu mezarı ziyaret ettiler. Mezarda köy muhtarı Abdurrahman Çelebi’den bilgi alan Hakan Şükür ve Meltem Cumbul daha sonra Mardinspor Başkanı Tekin Alkan ile birlikte ölenler için dua okuyarak yakınlarına sabır dileklerini iletiler.

Mezarlık ziyaretinden sonra köy meydanında köylüler tarafından karşılanan ünlüler buradaki bütün çocuklarla bire bir ilgilendiler. Köydeki çocuklarla birlikte yemek yiyen Hakan Şükür burada kucağına aldığı yetim çocuklara kendi elleri ile yemek yedirdi. Köyde yaşamın normale döndükten sonra yapılacak tek şeyin köydeki çocukların rehabilitasyonun sağlanması gerektiğini belirten Şükür, çocukların geleceği için üzerine düşen bütün görevleri yerine getirmeye hazır olduğunu söyledi. Yetim çocuklardan beşini İstanbul’u gezdirmek üzere bütün masraflarını karşılayacağını söyleyen Şükür, “Buradaki çocuklarımızdan muhtarın belirleyeceği 5-6 kişiyi İstanbul’a getirip oları gezdireceğim. Bundan sonraki tek hedefimiz bu çocuklara bu olayı unutturmak olacak. Onları rehabilite ederek geleceğe hazırlamamız lazım. İnsanlığa yapılan bu anlamsız üzücü olayı kınıyorum. Buradaki acı kolay değil Allah geriye kalanlara sabır versin. İnşallah bundan sonra ülkemizde dostça ve kardeşçe hep birlikte sorunsuz bir şekilde bir daha bu tür olayları yaşamayız. ”dedi.
Bilge Köyündeki kadınlarla sohbet eden Meltem Cumbul kendilerine dertlerini anlatan kadınları dinledikten sonra köydeki acıyı anlatmaya kelimelerin yetmediğini söyledi.

Köylü kadınların feryatlarına kulak tıkamanın imkansız olduğunu ifade eden Cumbul, ”Acılar o kadar büyükki burada kelime ve söz bir yerden sonra bitiyor. Bu yüzden mahkemenin sonucu önemli. Tanrıdan bütün bu köyde yakınlarını canlarını kaybeden herkes sabır dilemekten gayri sık sık ziyaret etmekten moral vermekten başka bir şey yok. Çocukların morali iyi ama tabii ilk başlarda köyde sosyal hizmetler verildiğinde çadırlar kurulduğunda çocuklar ne olduğunu tam olarak anlamamışlardı. Şimdi herkes elini ayağını çektikten sonra ki hep öyle olmuştur. Bu çocuklar Daha yeni farkına varmışlardı. Şimdi onları meşgul etmek için onları hayata yeniden bağlamak için bu acıyı dindirmek için eğitimleri ve sosyal etkinliklere ayakta tutmak olacaktır.”dedi.

Köydeki kadınların intikam duygulu konuşmalarını dinledikten sonra Cumbul, “Bu çocuklardaki acılarını ileriki zamanlarda unutacak ya da onlarda öfke ve kin duygularını barındırmayacak hale getirmemiz lazım. Çünkü bu durumlarda insanda kin ve intikam duygusu yeşerebiliyor. Önemli olan bu çocuklarımızın ilerisinde sevgi ile dolu olabilmeleri için onlar için özel bir çalışmanın altına imza atılması gerekir.”diye konuştu.

Köy meydanında yenilen yemekten sonra Hakan Şükür ve Meltem Cumbul yetim çocuklara beraberlerinde getirdikleri hediyeleri dağıttılar. Bu arada Meltem Cumbul ve Hakan Şükür’ün köydeki çocuklarla sık sık espri ve şaka yapmaları dikkat çekti.

Meltem Cumbul, katliamda babası, annesi kayınbabası, kaynanası, 2 kardeşini görümcesi ile teyzesini kaybeden Mehdiye Çelebi ile buluşarak, ona teselli vermeye çalıştı.

Sanıklar hakkında idam istediklerini sık sık dile getiren Mehdiye Çelebi, "Adalet istiyoruz ve bu katliamı yapanların asılmasını istiyorum. Biz kadınlar ve çocuklar tek başımıza kaldık. Artık bir başımıza ne yaparız." dedi.

Sanatçı Meltem Cumbul ise, olaydan 6 ay gibi bir zamanın geçmesine rağmen katliamın yaralarının derinliğinden olsa gerek hala tazeliğini koruduğuna vurgu yaparak, "Allah sabır versin. Bir yıl da geçse 10 yıl da geçse bu olay unutulacak bir gibi değil." şeklinde konuştu.

Katliamdan yaralı olarak kurtulan 2.5 yaşındaki Medine Çelebi'yi teselli etmek için kucağına almaya çalışan Meltem Cumbul, tüm ısrarlarına rağmen bunu başaramadı. Cumbul, küçük Medine'nin çekingen tavırları karşısında bu isteğinden vazgeçti.

Milli futbolcu Hakan Şükür ise, beraberinde getirdiği forma ve spor ayakkabıları çocuklara dağıttı. Yarın (Pazar) oynanacak Mardinspor-Adana Demirspor maçı öncesinde 21 Kasım Şehir Stadyumu'nda bir müsabaka yapılacağını, kendisinin de bu müsabakada yer alacağını anlatan Hakar Şükür, yetim çocukları da maça davet etti.

Çocukları, müsabaka öncesi Meltem Cumbul, Coşkun Sabah, Ali Şan ve Murat Kurşun'un vereceği konsere de davet eden Şükür daha sonra yetim çocuklarla öğle yemeği yedi.

Hakan Şükür'e yetim çocuklar büyük ilgi gösterdi. Katliamda anne ve babalarını kaybeden Zeynep(4), Çiçek(6), Elif(3) ile Kısmet(3) adlı çocukları sevip elleriyle yemek yediren Hakan Şükür, "Bu çocukları götürüp kızlarımla İstanbul'u gezdireceğim.Bunlar bizim çocuklarımız. Onlara sahip çıkmak bizim görevimiz. Biz Türk insanı olarak acıları paylaşarak görevimizi yerine getirmiş oluruz. Bilge köyündeki katliamın yaralarının sarılması için bizde destek olacağız ve bu tür acıların bir daha yaşanmamasına da gerekli hassasiyeti el birliği ile sağlayacağız. Allah geride kalan aile fertlerine yardımcı olsun" diye konuştu

Nezir Güneş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum