4 Ekim 2009

Kanalizasyon kazısında altın bulundu

Kızıltepe'ye bağlı Sürekli köyü’nde yürütülen kanalizasyon çalışması sırasında Altın bulundu.

Kızıltepe Viranşehir karayolu üzerinde bulunan ve ilçeden 25 kilometre mesafede bulunan 120 haneli Sürekli Köyü’nde Mardin İl Özel idaresi ve Kızıltepe Kaymakamlığı köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yürütülen kanalizasyon çalışması sırasında Osmanlı dönemine ait altın bulundu.

Kepçe ile yapılan kazı sırasında iki metre derinlikte yol kenarında yapılan kazı sırasında bulunan altınların çevredekiler tarafından duyulması üzerine köy meraklı vatandaşların akınıba uğrada. Olayı haber alan İlçe Jandarma ekiplerinin köye gelerek tedbir alması üzerine köy yeri ve özellikle altınların bulunduğu bölge karantinaya alındı.
Bir küp içerisinde bulunduğu ve sayısı konusunda henüs bir açıklamanın yapılmadığı altınlar ve bulunan küpün incelenmesi için Mardin Müzesinde görevli arkeologlar köye çağrıldı. Alınan karar üzerine altınların bulunduğu alandaki kanalizasyon borusu döşeme işlemi ikinci bir emre kadar durdurulurken Yeni bulgu olma ihtimali gözönünde bulundurularak altınların bulunduğu alandaki kazıların genişletilmesi kararlaştırıldı. Güvenlik bantlarıyla çevrelenen bulgu yerinde Jandarma geniş güvenlik tedbiri alırken ilçe kaymakamlığı kazının genişletilecek olması ve daha iyi bir güvenlik tedbiri sağlanabilmesi için olay yerini çitli tel ile çevirmeye hazırlandığı öğrenildi.

Kadir Üründü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum