11 Ekim 2009

Hemşehrimiz Mehmet Masum Süer’den yeni bir kitap

http://lh3.ggpht.com/_Hjkac1ftqjA/StGFFjRn6sI/AAAAAAAAaV8/3jIJRAQjSqk/s720/Diyarbak%C4%B1r%20El%20Sall%C4%B1yor%20www.surgucum.com.JPG
Diyarbakır Tabip Odası, önümüzdeki günlerde yapılacak olan 1. Mezopotamya Tıp Günleri Kongresi’ne katılacak konuklara hediye edilmek üzere, Diyarbakır’ı, tarihi ve tarihi eserleriyle tanıtan “Diyarbekir El Sallıyor” adlı bir kitap yayımladı. Kürtçe, Türkçe ve İngilizce olmak üzere üç dilde hazırlanan kitabın metnini Diyarbakırlı ünlü yazar Şeyhmus Diken yazdı. Kitabın kapağını ve içini, Sürgücülü hemşehrimiz, fotoğraf sanatçısı ve gazeteci Mehmet Masum Süer’in, Diyarbakır’ın değişik yerlerinden çekilmiş 45 fotoğrafı süsledi. Süer’in Diyarbakır ve Hasankeyf fotoğrafları bir süre önce, Güneydoğu Belediyeler Birliği’nce yayımlanan “Doğu ve Güneydoğu’ya Farklı Bir Bakış” adlı gezi rehberinde de yer almıştı.

Mezopotamya Tıp Günleri Kongresi, 22-24 ekim günleri arasında Diyarbakır Cegerxwîn Kongre ve Toplantı Salonu’nda yapılacak. Diyarbakır Tabip Odası’nca düzenlenen ve dünyanın değişik ülkelerinden ayrıca Türkiye, Irak, İran ve Suriye’den 300’den fazla Kürt doktorun katılacağı kongreye ilgi büyük. Kongre boyunca yapılacak konuşma ve etkinliklerin dili Kürtçe olacak. Konuşmalar diğer konuklar için simultane olarak aynı anda Türkçe ve İngilizce’ye çevirilecek.

Bu arada, sitemiz aracılığıyla tüm Sürgücülü dostlarına selam, saygı ve sevgilerini gönderen Mehmet Masum Süer, önümüzdeki bahar aylarında bir süre Sürgücü’de bulunarak köyün doğal ve tarihi güzelliklerinin fotoğraflarını çekeceğini söyledi.

Mehmet Masum SÜER ile ilgili diğer Haberler:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum