16 Ekim 2009

KESK’ten İçişleri Bakanın Mardin Açılımına Tepki

Kürt Sorununun çözümüne yönelik olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ile görüşen İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın Mardin programına KESK’ten tepki geldi.

Kürt Sorununun çözümüne yönelik olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ile görüşen İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın Mardin programına KESK’ten tepki geldi.

Artuklu Otelinde düzenlenen programa davet edilmedikleri gerekçesi ile bir basın açıklaması yapan KESK platformu Diyarbakır’ın aksine Mardin’de belli kesimleri kapsayan STK’ların çağrılmasına tepki gösterdi.

KESK Dönem Sözcüsü Doğan Anğay tarafından yapılan açıklamada “Türkiye’de yaklaşık 3 aydır Kürt açılımı veya son dönemlerdeki tabiriyle Demokratik açılım tartışması yürütülüyor. Bu tartışmanın başladığı ilk günden bu yana İçişleri Bakanı toplumun bir çok kesimiyle görüşme yürütmüştür.Bu yürütülen bütün görüşmelerde vurgulanan temel düşünce toplumun tüm kesimlerinin düşüncelerini dinleyip ortak bir mutabakatla açılımın içinin doldurulacağının belirtildiği bütün kamuoyu tarafından bilinmektedir.”dedi.

Mardin KESK, Mardin İHD ve Mardin Belediye İş Sendikası olarak yıllardan beri Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümü konusunda verdikleri çabanın, mücadelenin ve bu mücadelede ödedikleri bedellerin herkesimce bilindiğini belirten Anğay, “Bu sürece katkı sunmak ve sürecin olumlu anlamda daha da ilerleyebilmesi için üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getireceğimizi bilinmesini isteriz. Bu süreçte İçişleri Bakanının Güneydoğu gezisinde Diyarbakır’da bütün sivil toplum örgütleri ile görüşürken, Mardin’de dar kapsamlı sivil toplum örgütleriyle görüşmesi anlaşılır bir durum değildir. Bu organizasyonu düzenleyen Mardin valiliği ve Mardin Belediyesinin bu süreçte sorumluluğu olduğunu düşünüyoruz. Bu süreçte söyleyecek birçok şeyi olan diğer sivil toplum örgütleri gibi yıllardan beri emek ve demokrasi mücadelesi veren Mardin İHD, Mardin KESK ve Mardin BELEDİYE İŞ sendikalarının toplantıya çağrılmamasını kınıyor ve bu tür yaklaşımların hükümetin açılım konusunda ne kadar samimi olduğu toplum nezdinde soru işaretleri yarattığı kaçınılmaz bir sonuç olarak ortaya çıkmaktadır.Bu tavrın demokratik açılım sürecine katkı sunmayacağını düşünüyor ve yaklaşımın mahkum edilmesi gerektiğine inanıyoruz.”şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum