20 Ekim 2009

Mardinli çocuklara İsveç’ten 6 bin kitap

İstanbul İsveç Başkonsolosluğu`nun “Her Çocuğa Bir Kitap” projesi, Mardin Belediyesi işbirliği ile hayata geçiyor.

Mardin Belediyesi’nin girişimleri sonucu İsveççeden Türkçeye çevrilen üç bin kitabın dağıtımı yapıldı. Çocuklara yönelik hikâye ve masallar Mardin ve Kızıltepe’deki okullarda eğitim gören öğrencilere dağıtıldı. İsveçli yazarları ilk olarak makamında kabul eden Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, proje hedefinin, Mardin’in yoksul semtlerinde eğitim görmekte olup, nitelikli kitapları alma imkânı bulamayan öğrencilere bu kitapları ulaştırarak, onları hem zengin içerikli hem de baskı kalitesi yüksek kitaplarla tanıştırmak olduğunu söyledi.

İsveç’ten gelen yazarlardan Thomas Halling, Adam Dahlin ile kitapları Türkçe’ye çeviren Ali Arda ile birlikte Kızıltepe Atatürk İlköğretim Okulunda öğrencilere kitap dağıtan Belediye Başkanı Ayanoğlu, kitaba ve öğrencilere yapılan yatırımın en kalıcı yatırım olduğuna dikkat çekerek,”Eğer yarının büyükleri olan çocukları şimdiden kitaplarla yoğurabilirsek, yarınımıza daha güvenle bakabiliriz. Bölgemizin kültürel kalkınması ancak kitapla yetişen nesillerle olacaktır.”dedi.

Başkan Ayanoğlu, ilk etapta üç bin kitabın dağıtılacağını bu sayının ise altı bine tamamlanacağını söyledi.

İsveçli yazarlardan Adam Dahlin de Mardin’de olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek öğrencinin hayal dünyasını ancak kitapların açabileceğini belirtti.

Proje kapsamında 10 İsveçli yazarın kitabı Türkçeye çevrildi ve basıldı. Kitaplar Mardin Belediyesi ile birlikte aynı zamanda Ankara (Çankaya ve Altındağ Belediyeleri), İstanbul (Beyoğlu ve Bağcılar Belediyeleri), Bursa (Nilüfer Belediyesi), Çanakkale, Şanlıurfa ve Trabzon Belediyeleri ile işbirliği yapılarak çocuklara ulaştırılacak.
“Her Çocuğa Bir Kitap” projesi kapsamında yayımlanan kitaplar:

“Eski Şeyler Okulu / Adam Dahlin, Pippi Uzunçorap / Astrid Lindgren, Şanslıyım!, Şanssızım! / Thomas Halling, Milena Diye Bir Kız Sevdim / Per Nilsson, Ellika Tomson'un Keşif Günlüğü / Asa Lind, Talih Yıldızı / Ingelin Angerborn, Mucize Çocuk / Ulf Stark, Elveda Bay Muffin / Ulf Nilsson, Böğürtlen Çetesi: Hazine Peşinde / Stefan Casta, Gökyüzü Okulu / Ewa Malmborg”

Nezir Güneş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum