27 Kasım 2009

Bayram Alışverişine Giden Köylülerin Minibüsü Takla Attı: 8 Ölü, 14 Yaralı

Midyat İlçesinde, Sabah Saatlerinde Meydana Gelen Kazada, Köyden İlçeye Bayram Alışverişine Giden 8 Kişi Hayatını Kaybetti, 14 Kişi Yaralandı.

Üçağıl köyünden Midyat ilçesine giden Gazi Turan'ın kullandığı 47 LH 359 plakalı minibüs ilçe merkezine 3 kilometre kala şarampole yuvarlandı. Kazada Nezir Aktürk, Katibe Duran, Yusuf Akyüz, Ramazan Şahin, Abdurrahman Akbulut, Nisan Akbulut, Mehmet Sait Sağlam ve Mehmet Halit Şahin hayatını kaybetti.

Minibüs yolcularından 6 kişi olay yerinde hayatını kaybederken 2 kişi ise kaldırıldıkları hastanede yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer yaralıların da durumun ciddiyetini koruduğu belirtildi.
Ölen yolculardan Abdurrahman Akbulut ve Nisan Akbulut'un Kayalıpınar köyünden Üçağıl köyünde bulunan kızları için hasta ziyaretinden döndükleri kaydedildi.

Kazanın; minibüsün arka sağ tekerinin patlamasıyla sürücünün direksiyon hakimiyetin kaybetmesi sonucu meydana geldiği bildirildi.
Midyat'ta bulunan sağlık ocakları ile Devlet Hastanesi'nde görevli tüm doktorlar ve sağlık personeli kazada yaralananlar için seferber oldu. Olay yerine ve hastaneye Midyat Kaymakamı Fatih Akkaya, Jandarma Komutanı Bahtiyar Yılmaz, Emniyet Müdürü Özer Tanrıverdi gelerek kaza ile ilgili bilgi aldı.

Kaza ile ilgili 2 Cumhuriyet Savcısı da görev yaptı. Kazazedelerin yakınları kaza yerinde ve hastanede sinir krizleri geçirdi.
Kazada yaralananların büyük bölümü Mardin ve Diyarbakır'daki Midya'taki ilk müdahalelerinin ardından hastanelere sevk edildi. Hayatını kaybedenlerden birisinin Üçağıl köyü muhtarı olduğu belirlendi. Kaza yapan minibüste 28 yolcunun olduğu ve bayram alışverişi için Midyat'a geldikleri bildirildi.

Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum