27 Kasım 2009

Mardin’de Bayram Bereketi: Otellerde Yer Kalmadı

Kurban Bayramını Mardin`de geçirmek isteyen yerli ve yabancı turistler tarihi kentteki bütün otelleri kapattı.

Son aylarda tarihi kentte başlatılan restorasyon çalışmaları ile birlikte Kudüs ve Venedik`ten sonra dünyanın üçüncü sit alanı içinde yer alan Mardin dünyanın turizm merkezi haline getirdi. Tarihi kentte bulunan 9 otel ve 4 butik oteldeki rezervasyonlar yüzde 100 dolarken, otellerde yer kalmadığı için turizm acenteleri konaklama sorununu resmi kurumlara ait öğretmenevi, polis evi ve misafirhaneler ile bölgelerinde illerde gidermeye çalışıyor.

Tarihi ve kültür mekânlarıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelen Mardin`de 5 günlük Kurban Bayramı tatilini Mardin`de geçirmek isteyen turistlerin yoğunluğu esnafın da yüzünü güldürdü.

Kentte artış gösteren turist sayısı ile kış mevsiminde bile rezervasyonlarının yüzde 90’lara ulaştığını ifade eden Artuklu Kervansarayı sahibi Sabahattin Evrensel, bu yıl beklenenin üzerinde bir turist ziyareti olduğunu söyledi.

Bölgede yaşanan huzur ve güven sayesinde Mardin`e olan ilginin her geçen gün arttığını ifade eden Evrensel tarihi kentte son yıllarda artış gösteren sanatsal etkinlikler sayesinde tarihi kentin kabuğunu kırdıklarını ve 2010 yılına kadar bütün rezervasyonlarını kapalı olduğunu dikkat çekti.

Vali Hasan Duruer ise Mardin’de yaşanan gözle görülür değişim sayesinde turist sayısındaki artış yaşandığını belirterek, “Her yıl ortalama 500 ile 700 bin yerli ve yabancı turist kentimizi ziyaret ediyor. Otellerimizdeki doluluk oranı yüzde 100`lere ulaştı. Bizim hedefimiz 5 yılda 10 milyon turisti Mardin’e çekmektir.”dedi.

Yay Grand Oteli sahibi Serdar Yay ise otelde 200 yatak olmasına rağmen bayram nedeniyle yapılan rezervasyonlar sayesinde yer kalmadığını anlattı.

Zinciriye Butik Oteli sahibi İbrahim Fide ise Kurban Bayramı dolayısıyla turizm acentelerinin bir ay önceden rezervasyon yaptırdıklarını söyledi. Bayram boyunca otelde yer bulmanın imkansız olduğunu belirten Fide, “Diğer otellerde de durum aynı. Bu yıl yaşanan yoğun turizm bayrama da yansıdı. Bayram sonrası da aynı hareketliliği bekliyoruz. Ekonomik krizde yaşanan turizm patlaması bizin için ilaç gibi oldu.”diye konuştu.

Nezir Güneş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum