20 Kasım 2009

Mardin, Almanya'dan Kardeş Şehir Arıyor

Farklı din ve kültüre mensup insanların barış içinde bir arada yaşadığı tarihi Mardin kenti Almanya'da kardeş şehir aramaya çıktı.

Mardin belediyesi ve meclis üyeleri, Almanya'dan kardeş şehir bulabilmek için Türkiye'nin Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa'dan destek istedi.

Heyete başkanlık eden Mardin Belediye Başkan Yardımcısı Zülfikar Gerkes, yaptığı açıklamada, "Almanya'da kardeş bir şehir arıyoruz. Kardeş şehirle iki toplumun bir birine yakınlaşmasını hedefliyoruz. Mardin üç dinin yaşadığı bir açık hava müzesi. Mardin'i tanıtıyor, tarihi önemini anlatıyoruz." dedi.

Heyeti kabul eden Başkonsolosu Basa ise Mardin'in gerçekten Türkiye ve dünyada benzersiz bir kent olduğunu fakat yeterince tanıtılamadığını söyledi. Basa, "Güneydoğu'da, Mardin'le mukayese edilecek bir yer yok. Mardin bambaşka bir yer." dedi.

Herkesin değişik bir soy veya inanca mensup olabileceğini ancak sonuçta insanlığın bir aile olduğunu hatırlatan Basa, "Hepimiz aynı büyük ailenin çocuklarıyız. Bunun en büyük ve güzel göstergesi de Mardin." dedi.

"ALMANLAR KARDEŞ ŞEHİR KONUSUNDA ÇEKİNGEN"

Kardeş şehir konusuna da değinen Basa, Alman belediyelerinin kardeş okula sıcak bakmakla birlikte kardeş şehir çalışmaları konusunda çekingen davrandıklarını bildirdi. Basa, "Bunun nedeni, Alman belediye başkanları, kardeş şehir çalışmalarının kendilerine ek mali yük, masraf çıkaracağını düşünmeleri. Ben geçmişte Dışişleri Bakanlığımızın bütçe çalışmalarında görev aldığım için şunu çok iyi biliyorum ki, gerçekten de bütçe de yeni bir harcama kalemi oluşturmak çok zor oluyor." dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum