27 Aralık 2009

Cildi nemlendirmenin tam zamanı

http://medya.zaman.com.tr/2009/12/27/cilt.jpg
Sert geçen kış ayları boyunca cildinizi korumanız çok zordur. Kuru, kaşıntılı ve pul pul olan kollarınız, bacaklarınız ve vücudunuz size oldukça rahatsızlık verir.

Ehow.com isimli sitede yer alan bazı basit adımlarla ve mutfağınızdaki gıdalarla cildinizi kışın sert koşullarından koruyabilirsiniz.

1. Kendinizi serin tutun: Sıcak bir duştan ya da banyodan başka hiçbir şeyin sizi daha hissettirmeyeceği hep söylenir. Ancak aşırı sıcak suyun, cildinizin koruyucu nemli tabakasını da soyduğunu aklınızdan çıkarmayın. Bu nedenle ılık su daha faydalı olacaktır. Hatta güçlü sabunlar da cildinizi yıpratabilir. Kış ayları boyunca bebek ürünlerini kullanmaya çalışın. Bebek şampuanları ve temizleyicileri cildiniz için daha hassastır.

2. Ölü derilerinizi soyun: Pul pul olan ölü cilt hücreleri, nemin cildin içine işlemesini önlüyor. Cildinizi soymanın ve nemlendimenin basit bir yolu, 1 fincan şeker ve 1 yemek kaşığı zeytin yağını karıştırmaktır. Küçük bir tüpe koyup azar azar bacaklarınıza, kollarınıza, gövdenize sürün ve duralayın ve havluyla kurulayın. Zeytinyağı cildinizi korurken, şeker ölü cilt hücrelerini kaldıran cila gibidir.

3. Nemlendirme: Gün boyunca nemlendirici kullandığınızdan emin olun. Özellikle de soğuğa maruz kalan elleriniz, boynunuz ve yüzünüze dikkat edin. Hem yumuşatıcı hem de nemli tutan bir krem olmasına özen gösterin.

4. Örtünün: Dışarısı soğuk olduğunda, mutlaka cildinizi örtün. Örtülü bölgeler, soğuk kış havasında nemini daha az kaybeder. Nemlendiricinizi sık sık soğuğa maruz kalan bölgelere, özellikle de dudaklarınıza sürün.

5. Vücudunuzu susuz bırakmayın: Bol bol su ve kafeinsiz içecekler için. Genel kural günde 8 bardak su içmektir. Ancak kış aylarında daha fazla suya ihtiyacınız olabilir. Vücudunuza görevini yerine getirmesi için ihtiyacı olan malzemeyi verin: SU.

6. Kaçınmanız gerekenlere dikkat: Sigaradan (cilde giden kan akışını yavaşlatır), alkollü içeceklerden (cildinizi susuz bırakır), güneşten(kardan yansıyan güneş ışınları cildinize zarar verir), aşırı diyet yapmaktan kaçının.

7. Faydalı yağlar kullanın: Cildiniz için badem, kayısı, avokado, keten tohumu, buğday tohumu yağı kullanın. Mısır unu, buğday unu ve badem tüketin. Nemli kalmanıza yardımcı diğer gıdalar ise şunlar: bal, salatalık, toz süt, yoğurt.
www.zaman.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum