6 Aralık 2009

Öğretmen ve öğrencilerden kısa film

Derik Lisesi öğretmenlerinden Serdar Öcal'ın yazıp yönettiği, çekimini sanatçı ve öğretmen Erkan Özgen'in yaptığı "Zaman Su Gibi Geçer" adlı kısa film, Derik Aydın Ayaydın Öğretmenevi'nde gösterildi.

Derik Lisesi 12 TM/B öğrencisi Abdurrahman Durmaz ve Kimya öğretmeni Ramazan Güzel'in başrolde oynadığı "Zaman Su Gibi Geçer" adlı film, izleyenler tarafından büyük alkış aldı.

Film, ilk başlarda okulu önemsemeyen, ders çalışmayan bir öğrencinin mezun olduktan sonra karşılaştığı aylak bir yaşam, işsizlik ve nihayet zor şartlarda yapmak zorunda kaldığı ağır işlerden sonra kurgusal bir geri dönüşle okula ve sınıfına geri dönüp ders çalışarak üniversiteye yerleşmesi ve üniversite yaşamından bir kesit
sunuyor.
Basına açıklamada bulunan Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Serdar Öcal, "Birçok imkansızlığa rağmen Derik Lisesi öğretmen ve öğrencileriyle beraber böyle bir filmin çekiminin başarılması, fırsat verildiğinde öğrencilerin daha büyük çalışmalara imza atabileceğini gösteriyor. Bir film stüdyosu kurmak için 2009 döneminde SODES'e müracaatta bulunduk ama bu başvurumuz yatırım programına alınmadı. 2010'da açılacak olan SODES başvurularında bu projenin kabul edilmesini bekliyoruz" dedi.
Film gösteriminin ardından, yönetmen ve oyuncular izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.

Ali Çelik

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum