31 Aralık 2009

SGK Şubesi Nusyabin'de açıldı

SGK Nusaybin Sosyal Güvenlik Merkezi açılışına; SGK Primsiz ödemeler Genel Müdürü Yadigar Gökalp, Nusaybin kaymakamı Yücel Gemici, SGK il Müdürü Adil Demir, Nusaybin Müdürü Kamuran Bayar, Nusaybin Kamu Kurum ve Kuruluş yçneticileri ile mahalle muhtarları katıldı.
http://img.haberler.com/haber/826/nusaybin-de-sgk-merkezi-acildi-1862826_o.jpg
SGK Nusaybin Sosyal Güvenlik Merkezi açılışına; SGK Primsiz ödemeler Genel Müdürü Yadigar Gökalp, Nusaybin kaymakamı Yücel Gemici, SGK il Müdürü Adil Demir, Nusaybin Müdürü Kamuran Bayar, Nusaybin Kamu Kurum ve Kuruluş yçneticileri ile mahalle muhtarları katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan törende açılış konuşmasını yapan SGK il Müdürü Adil Demir, İnsan odaklı bir hizmeti, hizmet bekleyen insanlara en kısa noktada verme çabası ve gayretinde olduklarını söyledi.

Nüfus yoğunluğu, prim ödeyen sayısı ve aktif sigortalı sayısı gibi bazı kriterleri göz önünde bulundurarak Mardin’e bağlı Midyat,Nusaybin ve Kızıltepe'de müdürlükler açacaklarını bildiren Demir, şöyle konuştu; "Midyat merkez müdürlüğünün 8 aydan buyana hizmet vermekteyiz. Nusaybin'de de böyle bir şube açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kızıltepe merkez müdürlüğü ile ilgili açılış çalışmalarımız sürüyor. Tarım sigortasından yararlanan vatandaşlar bize yarım pirim 123,25 kr ödüyorlar ve tüm hizmetlerden yararlanıyorlar. Mardin’de nüfusun yüzde 80'e yakını tarım ve hayvancılıkla ilgileniyor. Sadece yüzde 1,27'si bu sigortaya kayıtlı. Biz bunun genişlemesini istiyoruz. insanlarımız bu imkanlardan yaralansın. Biz ayrım gözetmeden insana hizmet odaklı bir kurumuz."

Kaymakam Yücel Gemici ise yaptığı konuşmasında, Anayasanın 2. maddesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin sosyal devlet olarak belirtildiğini kaydetti.

SGK kurumunun devletimizin sosyal devlet olduğunu gösteren en önemli kurumlardan biri olduğunu kaydeden Gemici; Bu kurumun açılmasından memnuniyet duyuyoruz. Bu hem sosyal devletimizin Nusaybin’de bir yansıması olacak hem de ilçemizde ve bölgemizde vatandaşlarımızın kurumla ilgili iş ve işleyişlerinde büyük bir zaman ve emek israfının önüne geçilecektir"dedi.

- "YEŞİL KART'IN KALDIRILMASI SÖZ KONUSU DEĞİL"

Nusaybin Sosyal Güvenlik Merkezi açılışına katılan SGK Primsiz Ödemeler Genel Müdürü Yadigar Gökalp, 2008 yılında reform niteliğinde yeni bir yapılanmaya gittiklerini söyledi.

Bu yapılanmadaki amacın, insanlarımıza daha etkin bir hizmet verebilmek olduğunu kaydeden Gökalp konuşmasını şöyle sürdürdü; "Yeşil Kartlarla ilgili vatandaşlarımızın kaygıları bulunuyor. Yeşil Kartlar konusunda gözden kaçan bir nokta var. Yeşil kart almak isteyen vatandaşların gelir hesaplamaları yapılırken net asgari ücretin üçte birinin altında hesaplanıyordu. Oysa kanunda yapılan değişiklikle kapsam genişletildi. Bürüt asgari ücretin üçte birinden geliri az olanlara Yeşil kart verilecek. Bununla beraber geliri az daha yüksek olanalar Yeşil kart kapsamına alındı. Yeşil kartın ortadan kaldırılması söz konusu değil".

Açılış, verilen kokteylle sona erdi.
Nusaybinim.com Sağlık Servisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum