14 Ocak 2010

Ayanoğlu; Yapılan Çalışmaları Gazetecilere Anlattı

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Mardin’de görev yapan Ulusal ve yerel basın mensuplarıyla değerlendirme toplantısı yaptı.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifebaskanayanoglu.jpg
Başkan Ayanoğlu, belediye hizmet binasını gezdirdikten sonra basın mensuplarıyla makam odasına geçerek sekiz ayda yapılan hizmetler konusunda bilgi verdi.Başkan Ayanoğlu diğer yönetimlerin üç yılda yaptığını kendilerinin sekiz ayda yaptıklarını söyledi.
Hizmet binasında yaptıkları yeniliklerle belediyeye saygın bir imaj kazandırdıklarını söyleyen Başkan Ayanoğlu, “Halkımıza daha etkin ve verimli hizmet verebilmek için öncelikle kendi evimizi düzene soktuk.Belediyedeki duvarları yıkarak halkla personel arasında iletişime şeffaflık kazandırdık.Belediyenin girişine parmak izini okuyan personel kontrol sistemini getirdik.Daha verimli olmaları için personelimize yönelik hizmetiçi kurslar düzenledik.Belediyenin asansörlerini, tabelalarını değiştirdik.Belediyeye çoktandır hakkettiği saygın ve ciddi bir görünüm kazandırdık.”dedi.
ÜÇ YILDA YAPILANI SEKİZ AYA SIĞDIRDIK
Başkan Ayanoğlu, hizmet binasını gezdirdikten sonra basın mensuplarıyla makam odasına geçti.Diğer yönetimlerin üç yılda yaptığı işleri sekiz ayda yaptıklarını söyleyen Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu; “Sekiz ay içinde başta gecekondu mahallelerinde olmak üzere 2,5 milyon parke taşı döşedik.10 kilometre uzunluğunda kanal çalışması yaptık.Orta refüjleri çimlendirdik.Heyelan tehlikesi taşıyan beş noktada beş duvar ördük.Biri uluslararası olmak üzere iki önemli sempozyuma imza attık.Mardin şehiriçi duraklarının tamamını yeniledik”dedi.
Mardin tarihinin en büyük çevre yatırımı olan Katı Atık Tesisleri’ni ihale aşamasına getirdiklerini ifade eden Başkan Ayanoğlu;”Katı Atık Tesisleri ile Mardin’in çöp sorunu tarihe karışacak.Hayvan Barınağı ihalesini de yaptık.Böylece başıboş hayvan sorunu da köklü bir çözüme kavuşacak.”şeklinde konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ MARDİN’İN TEK KURTULUŞ YOLUDUR
Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Mardin Valiliği ile sürdürmekte oldukları Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Mardin’in tek kurtuluş yolu olduğunu söyledi.Proje bittiğinde Mardin’e gelecek turist sayısında büyük artışlar olacağını söyleyen Başkan Ayanoğlu; “Mardin’e 5 milyon turistin gelmesi, 5 bin yatak kapasiteli otellerin kurulması ile Mardin ekonomisi kurtulacak.Çok yakında Birinci Cadde’nin restorasyonuna başlıyoruz.Kazılar olacak, inşaat görüntüleri olacak ama sonuç herkes için hayırlı olacaktır.Halkımızın restorasyon sırasında sabırlı olmalarını ve bizlere destek vermelerini istiyoruz.”dedi.
TOKİ’nin Mardin’de yapılacak olan 1440 konut için 14 Ocak’ta ihaleye çıkacağını söyleyen Başkan Ayanoğlu, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında evleri yıkılacak olan vatandaşların mağdur edilmeyeceğini söyledi.
Başkan Ayanoğlu, belediye işçilerinin 26 trilyon alacakları olduğunu söyleyerek; “Şu an da işçi kardeşlerimize düzenli olarak 1 milyar ödeme yapıyoruz.İşçi alacakları için de Mardin Defterdarlığı ile ortak bir proje üzerinde çalışıyoruz.İnşaallah onların sorunlarını da halledeceğiz ”dedi.

Eski Mardin İçme Suyu Şebekesi Yenileme Projesi’nin çizimini tamamladıklarını söyleyen Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, “1952 yılında döşenen borular artık tamamen çürümüş durumda.Bu yüzden ekiplerimiz arızalara yetişemiyor.İçme suyu şebekesi yenilendiğinde bu problemlerin tamamı ortadan kalkacak.Proje kapsamında 400 kilometre uzunluğunda boru döşenecek ve Scala yöntemiyle suyun kalitesi artırılacak.”dedi.
Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Otopark, Otogar inşaatları için proje çizimlerinin tamamlandığını ve 2010 yılı içinde inşaata başlanacağını söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum