14 Ocak 2010

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu Mardin’i Mest Etti

http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/diyartiyatro10.gif
Geçtiğimiz günlerde Mardin Valisi Hasan Duruer, kendisini ziyarete gelen Diyarbakır Devlet Tiyatrosu Müdüründen, Diyarbakır da sergilenen her tiyatro oyununun Mardin de de sergilenmesi isteği üzerine Mardin’e gelen Diyarbakır Devlet Tiyatrosu ekibi Atatürk Kültür Merkezinde sabah seansında ‘’Yaşlı Palyaço’’ adlı çocuk oyununu sergiledi.

Yaşlanmış bir palyaçonun başından geçen olayları mizahsen bir şekilde ele alan oyuna çocuklar büyük ilgi gösterdi. Çocuklar tarafından hınca hınç doldurulan Atatürk Kültür Merkezi salonunda çoğu izleyici ayakta kaldı.

Çocukların kahkahalar içinde izledikleri oyunun ardından, eğitimciler bu tarz eğitici oyunların çocukların eğitiminde ve sosyalleşmelerinde çok etkili olduğunu ve faaliyetlerin devamını beklediklerini bildirdiler.

Akşam yine Atatürk Kültür Merkezi’nde Töre ve Kan Davası konusunu işleyen Ölümü Yaşamak adlı oyun sergilendi.

Oyun öncesi basın mensuplarına demeçte bulunan Diyarbakır Devlet Tiyatrosu Müdürü ve Sanat Yönetmeni Orkun Gülşen, Yönetmen Tamer Levent ve Oyunculardan Yurdaer Okur oyunun ilk defa oynandığını, töre adı altında kan davasının insanlara ne kadar zarar verdiğini ve yanlış olduğunu bu zihniyetteki insanlara oyunla mesaj vermek istediklerini dile getirdiler.

İki aile mensubuna ait erkeklerin birbirlerini sırayla intikam için öldürdükleri, Kürtçe ve Türkçe ağıtların yakıldığı Oyunu gözyaşları içinde izleyen seyirciler, oyun bitiminde tiyatrocuları ayakta defalarca alkışladılar.

Gösteri bitiminde Sanat Yönetmeni ve Oyun Yönetmenine çiçek veren Vali Hasan Duruer’in, Kültür ve Sanat Şehri Mardin, Sanata evet dedi, Kültüre evet dedi, Turizme evet dedi. Mardin ve Mardinliler her şeyin en güzeline layık. Bu tür faaliyetlerimiz devam edecektir, diye konuşması seyirciler tarafından alkış tufanının kopmasına neden oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum