18 Ocak 2010

Cüneyt Yüksel AP Genel Kuruluna katılacak

YÜKSEL AVRUPA PARLAMENTOSU (AP) GENEL KURULU’NDA TEMASLARDA BULUNMAK İÇİN STRAZBURG’DA

AK Parti Mardin Milletvekili, Ak Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı; aynı zamanda TBMM Avrupa Birliği Uyum Komisyonu ve KPK (KARMA PARLAMENTO KOMİSYONU) Üyesi Yard. Doç. Dr. Cüneyt YÜKSEL 18 – 21 Ocak tarihleri arasında Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu’nda önemli resmi temaslarda bulunmak için Strazburg’a gitti.

TBMM Karma Parlamento Komisyonu (KPK) üyelerinden oluşan bir heyet; Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu çalışmalarını izlemek, Türkiye hakkında yayınlanacak raporlar ve Avrupa Parlamentosu kararları öncesinde TBMM görüşlerini muhataplarına iletmek ve Parlamenter ilişkileri geliştirmek amacıyla Strazburg’a gitti.

Türkiye’yi temsilen YÜKSEL’le beraber İzmir Milletvekili Taha AKSOY, KPK üyeleri Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İRBEÇ, Kütahya Milletvekili İsmail Hakkı BİÇER, Adana Milletvekili Nevin Gaye ERBATUR ve İstanbul Milletvekili Mithat MELEN’den oluşan heyet 18–21 Ocak 2010 tarihlerinde Avrupa Parlamentosu’nda önemli resmi temaslarda bulunacaklar.

TBMM HEYETİNİN 3 GÜNLÜK PROGRAMI ÇOK YOĞUN GEÇECEK

TBMM AVRUPA BİRLİĞİ UYUM VE KARMA PARLAMENTO KOMİSYONU üyesi 6 milletvekili ile 1 Dışilişkiler ve Protokol Müdürlüğü görevlisinden oluşan heyet Avrupa Parlamentosu’nda, Romanya Avrupa Halk Partisi’nden Dış İlişkiler Komisyonu üyesi Cristian Dan PREDA; Polanya Avrupalı Muhafazakarlar ve Reformcular Partisi’nden Dış İlişkiler Komisyonu ve KPK Üyesi Konrad SZYMANSKI, Bulgaristan Avrupa için Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı Partisi’nden Dış İlişkiler Komisyonu üyesi Evgeni KIRILOV, Romanya Avrupa için Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı Partisi’nden Victor BOŞTINARU, İtalya Avrupa için Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı Partisi’nden Dış İlişkiler Komisyonu üyesi Vittorio PRODI, Hollanda Yeşiller Partisi’nden Dış İlişkiler Komisyonu ve KPK Üyesi Marije CORNELISSEN, Almanya, Avrupa için Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı Partisi’nden Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi Wolfgang KREISSL-DÖRFLER, Litvanya Avrupa için Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı Partisi’nden Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi Justas Vincas PALECKIS, Belçika Avrupa için Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı Partisi’nden Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi Véronique DE KEYSER, İngiltere Avrupa için Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı Partisi’nden KPK Üyesi Arlene McCARTHY, Polanya Avrupalı Muhafazakarlar ve Reformcular Partisi’nden Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi Pawel Robert KOWAL, Slovenya Avrupa Liberaller ve Demokratlar İttifakı Partisi’nden Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi Jelko KACIN, Romanya, Avrupa Liberaller ve Demokratlar İttifakı Partisi’nden Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi Norica NICOLAI, Hollanda Avrupa Liberaller ve Demokratlar İttifakı Partisi’nden Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi Marietje SCHAAKE, Slovenya Avrupa Liberaller ve Demokratlar İttifakı Partisi’nden Dış İlişkiler Komisyonu ve KPK Üyesi Ivo VAJGL, Portekiz Avrupa için Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı Partisi’nden Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi Ana Maria GOMES, Almanya Yeşiller Partisi’nden KPK üyesi Franziska KELLER, Almanya Avrupa için Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı Partisi’nden KPK Üyesi İsmail ERTUĞ ve Bulgaristan Avrupa Liberaller ve Demokratlar İttifakı Partisi’nden İHAK Başkan Yardımcısı, Dış İlişkiler Komisyonu ve KPK Üyesi Metin KAZAK’la görüşecekler.

ZİYARETLE İLGİLİ KONUŞAN MARDİN MİLLETVEKİLİ, AK PARTİ SİYASİ VE HUKUKİ İŞLER BAŞKAN YARDIMCISI; TBMM AVRUPA BİRLİĞİ UYUM KOMİSYONU VE KPK ÜYESİ YARD. DOÇ. DR. CÜNEYT YÜKSEL ŞU NOKTALARI VURGULADI:

3 gün boyunca 18 – 21 OCAK tarihlerinde STRAZBURG’da TBMM Karma Parlamento Komisyonu (KPK) üyelerinden oluşan heyetimizle hem Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu çalışmalarını izlemek hem de Türkiye hakkında yayınlanacak raporlar ve Avrupa Parlamentosu kararları öncesinde TBMM görüşlerini muhataplarına iletmek ve Parlamenter ilişkileri geliştirmek amacıyla resmi ziyaretler gerçekleştireceğiz.

Burada Avrupa Parlamentosu Milletvekili olan yaklaşık 20 Dış İlişkiler Komisyonu ve Karma Parlamento Komisyonu üyeleri ile yoğun bir programımız olacak. Romanya, Polonya, Bulgaristan, İtalya, Hollanda, Almanya, Litvanya, Belçika, İngiltere, Slovenya ve Portekiz temsilcileriyle de görüşeceğimiz ziyaretlerde hem karşılıklı ilişkileri değerlendirme fırsatı bulacağız hem de Avrupa Parlamentosu’nun çalışmalarını yerinde görme fırsatı yakalayacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum