21 Ocak 2010

CÜNEYT YÜKSEL’DEN ANNELER GÜNÜ MESAJI

AK Parti Mardin Milletvekili, Ak Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı; Yard. Doç. Dr. Cüneyt YÜKSEL Anneler Günü Dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Ülkemizde 1955 yılından beri mayıs ayının ikinci pazar gününde Anneler Günü’nün kutlandığını belirten Yüksel; annelerin toplumumuzda aile ocağının en temel taşı olduğunu belirtti.

Yüksel mesajında şunları söyledi:

Analarımız; gerek aile içinde gerek toplum yaşamımızda üstlendikleri görevler ile çok kutsal bir sorumluluğa sahiptir. Ulu Önder Atatürk’ün “Büyük başarılar, değerli anaların yetiştirdikleri seçkin çocukların yardımıyla meydana gelir” sözüyle ifade ettiği toplumu toplum yapan siyasetçileri, öğretmenleri, doktorları doğurup büyüten; yetiştiren analarımızın hayatımızın her noktasında parmağı ve ödenemez hakkı, emeği vardır.

Türk kadını bugünlere dünyada eşi görülmemiş bir feragat ve fedakârlığın sembolü olarak gelmiştir ve kadının en büyük ve en kutsal vazifesi de analıktır.

Ülkemiz analarımıza çok şey borçludur.

Şair İstiklal Mücadelesi’ni sayesinde kazandığımız Türk kadını için:

Ve kadınlar;

Bizim kadınlarımız:

Korkunç ve mübarek elleri ince, küçük çeneleri, kocaman gözleriyle

anamız, avradımız, yarimiz…

satırlarını yazmıştır.

Kadınımız bizim toplumumuzun temel taşıdır.

Analarımız yeni nesilleri geleceği oluşturan emsalsiz kişilerdir.

Milletimizi yaratan değerleri oluşturan bütün kadınlarımızın Anneler Günü’nü kutluyor, bütün annelerimize selam ve saygılarımı sunuyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum