21 Ocak 2010

CÜNEYT YÜKSEL: BU VAHŞETİ, BU KATLİAMI KINIYORUM...

MARDİN MİLLETVEKİLİ CÜNEYT YÜKSEL: BÖYLESİNE BİR VAHŞETİN, BÖYLESİNE BİR KATLİAMIN YARATTIĞI ACI BÜYÜKTÜR. BAŞTA TÜM HEMŞERİLERİM OLMAK ÜZERE; MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN.

Mardin ilimizin Mazıdağı ilçesinde bir nişanda yapılan vahşi saldırı sonucu üçü hamile 17'si kadın, 6’sı çocuk ve 21'i erkek olmak üzere 47 vatandaşımız hayata gözlerini yumdu.

Bölgeye İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin’le beraber giden Mardin Milletvekili Yüksel; şu açıklamalarda bulundu:

Bizler Mardin Milletvekilleri ve Bakanlarımızla birlikte en kısa sürede bölgeye gittik ve incelemelerde bulunduk.

Güvenlik güçlerimiz olay yerine en kısa sürede sevkedildi. Sağlık birimlerimiz seferber oldu. Olay yerine Cumhuriyet Savcısı, İl Jandarma Komutanı ve diğer yetkililer kısa sürede intikal etmişlerdir. Şu ana kadar olayın faili olarak belirlenen 11 kişi silahlarıyla birlikte jandarma tarafından yakalandı ve tutuklandı.

Şunu vurgulamam gerekir ki; bu olay münferit bir olaydır. Ne Mardin’in tümüne ne de Güneydoğu Anadolu Bölgemize mal edilebilir.

İster töre, ister terör, ister herhangi bir husumet deyin, amacı ne olursa olsun küçücük çocukların, kadınların, savunmasız adamların öldürülmesinin ne kültürümüzde ne de dinimizde yeri vardır.

ÖKSÜZ VE YETİM KALAN 70 ÇOCUĞUMUZ İÇİN HER TÜRLÜ DESTEK SAĞLANACAKTIR.

Mardin Milletvekili Yüksel hain saldırı sonucunda öksüz ve yetim kalan 70 çocuğumuza her konuda gerekli desteğin sağlanması için Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’la görüştü.

Çocuklarımızla ilgili hem Milli Eğitim Bakanlığı, hem Devlet Bakanlığı; Mardin Valiliği ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz gerekli çalışmaları bir an önce başlattılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum