10 Ocak 2010

Davutoğlu: Mardin Ortadoğu'nun yıldızı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ''Mardin, Orta Doğu bölgesinin yükselen yıldızı olacaktır'' dedi.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifedavutoglu.jpg
II. Büyükelçiler Konferansı değerlendirme toplantısı kapsamında Mardin’e gelen Dışişleri Bakanı Prof.Dr.Ahmet Davutoğlu’nun ziyaretleri yoğun güvenlik önlemleri altında başladı.

Aralarında 40 dolayında Türk Büyük elçisinin bulunduğu 50 kişilik dışişleri heyeti Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Başkanlığında özel uçakla bir saat rütarla Mardin’e geldi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu ve dışişleri heyetini havaalanında Mardin Valisi Hasan Druruer, Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selim Mert, İl Emniyet Müdürü Serdar Meriç, il kuurm müdürleri ve svil toplum kuruluşu başkanları tarafından karşılandı.

Mardin Milletvekilleri Mehmet Halit Demir, Cüneyt Yüksel, gönül Bekin Şahkulubey, dışişleri heyeti ile birlikte ilk olarak Mardin Valiliğini ziyaret eden Bakan Davutoğlu’nu polis mangası karşıladı. Polis mangasını selamladıktan sonra şeref defterini imzalayan Bakan Davutoğlu daha sonra Vali Hasan Duruer’den Mardin’le ilgili bir brifing aldı. Daha sonra Mardi Valisi Hasan Duruer Bakan Davutoğlu’na Mardin’i anlatan kitap ve plaket verdi. Bakan Davutoğlu ise vali Duruer’a günün anlamına binaen bir silt verdi.

Geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleşen valilik ziyaretinden sonra Bakan Davutoğlu Mardin’de ilk kez bir bakanlık ziyaretinin programında AK Parti yerine Garnizon Komutanlığını ziyaret etti. Basın mensuplarının alınmadığı ziyaretten sonra Bakan Davutoğlu Mardin Belediyesini ziyaret etti.
Bakan Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, Mardin'in dünyanın en zengin kültür hazinelerinden biri olduğunu söyledi.
Kentin bu özelliğinin muhafaza edilmesi ve geliştirilmesi gerektiğini belirten Davutoğlu, ''Gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevidir. Bu büyük insanlık birikimini bugün tekrar en iyi şekilde gün yüzüne çıkarmak gerekir'' dedi. Mardin'de tarihi ve kentsel dönüşümün sağlanmasının gerekliliğine değinen Davutoğlu, şöyle dedi:
''Bakanlığımız, her zaman Mardin gibi Türkiye'nin hazinesi olan bir şehri tanıtma konusunda elinden geleni yapacaktır. Ayrıca Mardin öyle bir noktada bulunuyor ki Suriye-Irak-Türkiye ilişkilerinde merkezde olan bir şehrimiz. Dolayısıyla bu açıdan da Dışişleri Bakanlığını ilgilendiriyor. Mardin tarihi dokusu bozulmadan geliştirilmelidir. Türkiye'nin sınırında bir şehir değil, Orta Doğu'nun merkezinde bir şehir olmasını temin etmemiz lazım. Bu ekonomik stratejimiz için önemli bir hedeftir. Bölgede ekonomik etkimiz arttıkça Mardin Orta Doğu bölgesinin yükselen yıldızı olacaktır. Avrupa Birliği ve Kalkınma Bankası fonlarının Mardin'e yönlendirilmesi için her türlü tedbiri alacağız.''
Davutoğlu, belediye ziyaretinin ardından sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelmek için Artuklu Oteli'ne geçti. Bakan Davutoğlu, otelin girişinde görevli 2 metre 10 santimetre boyundaki Necmettin Aktay ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
Sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle yapılan görüşme basına kapalı gerçekleştirildi.
Nezir Güneş / Kadir Üründü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum