10 Ocak 2010

Büyükelçiler Mardin'de halkla bütünleşti

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ''Politikalarınızı Mardin'e, Trabzon'a, Edirne'ye anlatramazsanız, Washington'da ya da Paris'te hiç anlatamazsınız'' vizyonu çerçevesinde çok sayıda büyükelçi bugün bir ilki gerçekleştirip Mardin'e geldi.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifebelci.jpg
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ''Politikalarınızı Mardin'e, Trabzon'a, Edirne'ye anlatramazsanız, Washington'da ya da Paris'te hiç anlatamazsınız'' vizyonu çerçevesinde çok sayıda büyükelçi bugün bir ilki gerçekleştirip Mardin'e geldi.
Bakan Davutoğlu, beraberinde Dışişleri Müsteşarı Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu, tüm müsteşar yardımcıları ve çok sayıda büyükelçi ile birlikte Mardin'de...

Gezinin amacı geçen hafta Ankara'da yapılan ve Türkiye'nin tüm dünyadaki büyükelçilerinin katıldığı toplantının değerlendirilmesinin yapılması ve bunun sonuçlarının halka Anadolu'da, Mardin'de halka anlatılması....

Gezinin bir ilk olmasının başka bir nedeni ise gerek Davutoğlu'nun, gerekse büyükelçilerin Mardin'e eşleri ve çocukları ile birlikte gelmeleri...

Dışişleri Bakanı'na eşi Sare Hanım ve 14 yaşındaki oğlu Mehmet ile 9 yaşındaki kızı Hacer Bike de eşlik ediyor. Yine diplomatların hemen hemen tümünün de eşleri ve çocukları da gezide yer alıyor.

BEN ŞEHİRLİYİM, TEK EŞİM VAR

Büyükelçilerin Mardin turunda ilginç anekdotlar yaşanıyor. Eskişehir'de gezerken tüm müsteşar yardımcıları sık sık durup ya kahveye gidiyorlar, ya da çay içip sohbet ediyorlar, yolda gördüklerine nasılsınız diyorlar, gençlerle oturup kağıt oynuyorlar.

En ilginç sohbet ise, Latifiye Camii'nde yaşandı. Dışişleri Bakanlığı müsteşar yardımcıları Namık Tan ve Hakkı Akil camii külliyesi içinde yer alan küçük bir çay ocağına girdiler. Burada oturan camii cemaatiyle sohbet sırasında yaşlı bir amcaya sordular. "Amca kaç eşin var" amca sohbete olumlu başlamıştı. Hal hatır sorulmasından sonra gelen bu soruya şaşırdı hatta biraz kızdı. Soruyu soran Akil'e "Ben şehirliyim. Elbette bir tane karım var. O senin söylediğin çok eşlilik şehirde olmaz." dedi.

Burada sözü Büyükelçi Namık Tan aldı. "Hiç yurtdışına çıktın mı" 78 yaşındaki Mehmet Emin Turan'ın cevabı kesin bir "hayır" oldu. Sohbete dışardan katılanlar, "Ne yani Suriye'yegitmedin mi" sorusunu yönelttiler. Yanıt ilginçti. "Tabii gittim, Suriye'ye, orası yurtdışı mıdır, onlar da bizdendir"

Piştiyi Mardinliler oynar

Eski çarşıyı gezerken bir kahvehaneye giren tüm müsteşar yardımcıları bu kez de Mardinli gençlerle piştiye oturdular. Kendisi de mardinli olan Tan'ın karşısına bir mardinli genç oturdu. Karşı takımı ise müsteşar yardımcıları Akil ve Selim Yenel oluşturdu. Sıkı pişti müsabakasının galibi ise mardinlilier oldu. Mardinli genç ile Mardin doğumlu Tan'ın galibetiyle sonuçlanan müsabakanın bedeli ise diğer 2 müsteşar yardımcısına bir cartlak kebabı kebabı olarak geri döndü.

MARDİN ORTA DOĞU BÖLGESİNİN YÜKSELEN YILDIZI OLACAKTIR

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Mardin, Orta Doğu bölgesinin yükselen yıldızı olacaktır” dedi.

İkinci Büyükelçiler Konferansı Değerlendirme Toplantısı için Mardin'e gelen Davutoğlu, Valilik ve Tugay Komutanlığının ardından Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Bakan Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, Mardin'in dünyanın en zengin kültür hazinelerinden biri olduğunu söyledi.

Kentin bu özelliğinin muhafaza edilmesi ve geliştirilmesi gerektiğini belirten Davutoğlu, “Gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevidir. Bu büyük insanlık birikimini bugün tekrar en iyi şekilde gün yüzüne çıkarmak gerekir” dedi.

Mardin'de tarihi ve kentsel dönüşümün sağlanmasının gerekliliğine değinen Davutoğlu, şöyle dedi:

“Bakanlığımız, her zaman Mardin gibi Türkiye'nin hazinesi olan bir şehri tanıtma konusunda elinden geleni yapacaktır. Ayrıca Mardin öyle bir noktada bulunuyor ki Suriye-Irak-Türkiye ilişkilerinde merkezde olan bir şehrimiz. Dolayısıyla bu açıdan da Dışişleri Bakanlığını ilgilendiriyor. Mardin tarihi dokusu bozulmadan geliştirilmelidir. Türkiye'nin sınırında bir şehir değil, Orta Doğu'nun merkezinde bir şehir olmasını temin etmemiz lazım. Bu ekonomik stratejimiz için önemli bir hedeftir. Bölgede ekonomik etkimiz arttıkça Mardin Orta Doğu bölgesinin yükselen yıldızı olacaktır. Avrupa Birliği ve Kalkınma Bankası fonlarının Mardin'e yönlendirilmesi için her türlü tedbiri alacağız.”
Büyükelçiler ve diplomatlar Mardin'de
Büyükelçiler ve diplomatlar Mardin'de
Büyükelçiler ve diplomatlar Mardin'de

Büyükelçiler ve diplomatlar Mardin'de

Büyükelçiler ve diplomatlar Mardin'de


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum