17 Ocak 2010

Diyarbakır'da, Süryanileri Anlatan Fotoğraf Sergisi Açılacak

Sergi, Mardin ve çevresindeki Süryanilerin geleneksel ve kültürel yaşamlarını konu ediniyor.
http://www.suryaniler.com/img/suryani_aysehur4.jpg
Diyarbakır Sanat Merkezi, 2010 yılının ilk etkinliğini Hüsamettin Bahçe'nin "Tur Abdin Süryanileri" başlıklı fotoğraf sergisi ile gerçekleştiriyor.

Sergi, Mardin ve çevresindeki Süryanilerin geleneksel ve kültürel yaşamlarını konu ediniyor.

Diyarbakır Sanat Merkezi'nden yapılan açıklamada, serginin Dicle-Fırat Kültür Merkezi ile Narphotos'un katkıları ile açılacağı belirtildi.

Serginin açılışından önce Kırklar Kilisesi Papazı Gabriel Akyüz ile Dicle Üniversitesi Antropoloji Bölüm Başkanı Dr. Abdurrahim Özmen'in konuşmacı olarak yer alacağı "Tur Abdin Suryanileri" başlıklı söyleşi de yapılacak.

Midyat, Hasankeyf, Siirt, Cizre, Nusaybin, Mardin, Savur, Ömerli ve İdil'i kapsayan bölgeye verilen ad olan Tur Abdin, Süryanilerin dinsel hayatında önemli yere sahip. Tur Abdin, günümüzde Türkiye'de az olan Süryani nüfusunun yoğun olduğu yerleşim yerlerinin başında geliyor.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum