17 Ocak 2010

Atatürk Üniversitesi öğrencileri, Midyatlı öğrenciler için kitap toplama kampanyası başlattı

Atatürk Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu Eğitime Destek Birliği (EDEB), Midyat İlçesine bağlı Barıştepe Köyü ilköğretim okuluna gönderilmek üzere 'Kitaplar Çocuklara, Çocuklar Geleceğe, Gelecek Aydınlığa' sloganıyla kitap toplama kampanyası başlattı.
http://samanyolu.com/resimler/2010/01/15/1364384.jpg
Atatürk Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu Eğitime Destek Birliği (EDEB), kırsal kesimdeki okullara gönderilmek üzere 'Kitaplar Çocuklara, Çocuklar Geleceğe, Gelecek Aydınlığa' sloganıyla kitap toplama kampanyası başlattı.

Ülkenin içinde bulunduğu konumu ve eğitim durumunu göz önünde bulundurarak bu kulübü kurduklarını belirten EDEB Başkanı Fen Bilgisi Öğretmenliği 4. sınıf öğrencisi Mehmet Emin Aslan, olumsuz durumların önüne geçmenin en büyük ayağının eğitim olduğunu dile getirdi.

Ülkenin eğitimle kalkındırılabileceğinin bilincinde olduklarına dikkat çeken Aslan, insanları müreffeh bir yaşam seviyesine eğitimle ulaştırabilecekleri düşüncesini taşıdıklarının altını çizdi.

Eğitime destek amaçlı çeşitli üniversitelerden ve illerden arkadaşlarının olduğunu belirten Aslan, "Kitap toplama kampanyaları düzenlemek, kütüphaneler kurmak, okulları onarmak, eğitim üzerine kurslar vermek ve eğitim alanında çeşitli etkinlikler düzenlemek amacıyla; siyasi ideoloji ve politik görüşlerden uzak eğitim endeksli 'Eğitime Destek Birliği'ni kurduk." ifadelerini kullandı.

Kendilerine gelen istekler doğrultusunda okulların ihtiyaçlarını bulundukları konum ve sahip oldukları imkânlar doğrultusunda değerlendirdiklerini kaydeden Aslan, gerekli araç ve gereçleri temin ettikten sonra yardımda bulunduklarını söyledi.

Ekim ayında Diyarbakır'daki Silvan Dorukardı İlköğretim Okulu'na yardımda bulunduklarına vurgu yapan Aslan, "1 Ocak 2010 tarihinde 'Kitaplar Çocuklara, Çocuklar Geleceğe, Gelecek Aydınlığa' adında kitap toplama kampanyası başlatmış olduk. Kampanya çerçevesinde Mardin'in Midyat Barıştepe Köyü İlköğretim Okulu'na kütüphane kuracağız. Daha sonra gelen istekler doğrultusunda ihtiyaçlarına göre ülkenin farklı illerinde okullara destek verileceğiz." dedi.

Kampanyayı ilk olarak Atatürk Üniversitesi'nde başlattıklarına dikkat çeken Aslan, şimdiye kadar yaklaşık 2 bin kitap toplandığını, Alfred Üniversitesi Girişimcilik ve Gelişim Kulübü ve değişik derneklerin destekleriyle projenin genişletildiğini bildirdi. Projeye Çukurova Üniversitesi, Van 100. Yıl Üniversitesi, Dicle Üniversitesi ve başka üniversitelerden öğrencilerin de destek vermek istediğini vurgulayan Aslan, bu şekilde kampanyanın ülke geneline taşınmasını hedeflediklerini sözlerine ekledi.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum