16 Ocak 2010

Facebook'tan 'Kürtçe' açılımı

http://haber7media.noc.com.tr/haber/haber7/photos/996620090531080208757.jpg
Bütün dünyada milyonlarca kişinin kullandığı en büyük sosyal paylaşım sitesi facebook Kürtçe'yi de facebook'ta kullanılan diller arasına aldı.

Bütün dünyada milyonlarca kullanıcısı bulunan arkadaşlık sitesi Facebook Kürtleri de unutmadı.

Bütün dünyada milyonlarca kişinin kullandığı en büyük sosyal paylaşım sitesi facebook Kürtçe'yi de facebook'ta kullanılan diller arasına aldı.

Facebook’un Kürtçeyi dil listesine alması için uzun zamandır çalışma yürütülüyordu. Süren kampanyalar sonuç verdi. Sonuç olarak sitenin diller seçeneğine Kürtçe de eklendi. Arkadaşlar, mail gibi seçenekler artık tamamen Kürtçe heval, peyamdank sözcükleri ile görülebiliyor.

Şimdilik kısmi bir şekilde hizmet veren uygulamanın genişleyebilmesi için talebin artması gerekiyor. Sitenin kısmi Kürtçe hali http://www.facebook.com/translations/index.php bağlantısından görülebiliyor. Türkiye’de günlük ortalama 17 milyon kişinin giriş yaptığı sitenin 3 milyon Kürt kullanıcı tarafından ziyaret edildiği tahmin ediliyor.
www.haber7.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum