14 Ocak 2010

Metin2 Oyunu İnternet Kafelerde Yasak

http://www.habermardin.com/News_Picture%5C8319835855801620.JPG
Mardin Vali Yardımcısı Yavuz Selim Süzer, Metin2 adlı oyunu şiddet barındırdığı ve bu yüzden oyunu oynayan şahıslar üzerinde psikolojik tesirlerin bulunduğunu belirterek il genelinde ticari veya gayri ticari amaçlarla işletilmekte olan Metin2 oyununun oynatılmasının yasaklandığını duyurdu.

Vali Yardımcısı Süzer Yaptığı yazılı Açıklamada, “İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları Hakkında Yönetmeliğin 9. maddesinin (g) bendinde " İşyerlerindeki bilgisayarlarda uyuşturucu veya uyarıcı madde alışkanlığı, intihara yönlendirme, cinsel istismar, müstehcenlik, fuhuş, şiddet, kumar ve benzeri kötü alışkanlıkları teşvik eden ve 18 yaşından küçüklerin psikolojik ve fizyolojik gelişimine olumsuz etkisi olabilecek oyunlar oynatılamaz" hükmü bulunduğunu ilgi Yönergede bu tür oyunların oynatılmayacakları hakkında düzenleme mevcut olduğunu belirtti.

Süzer Açıklamasında şu ifadelere yer verdi. “Kasım ayı içerisinde Erzurum Hinde meydana gelen ve 13 yaşındaki Musa isimli çocuğun öldürülmesi ile sonuçlanan olay ile ilgili olarak; kamuoyunda olayın sebepleri arasında sayılan Metin2 adlı oyunu şiddet barındırdığı ve bu yüzden oyunu oynayan şahıslar üzerinde psikolojik tesirlerin bulunduğu gündeme taşınmıştır. İnternet adresinden erişilebilen Metin2 isimli oyunun incelendiği ve inceleme neticesinde bu oyunun, insanlar açısından kılıç, satır, pala, balta, ok, mızrak, süngü ve benzeri kesici, delici silahlarla yapılan savaş görüntülerinin yanı sıra, insanların vahşi hayvanlar tarafından parçalanarak etlerinin yenmesi gibi şiddet içerikli öğeler barındırdığı tespit edildiği belirtilmiştir. Diğer kumar ve yasadışı bahis sitelerinde olduğu gibi. Oyunun ilerleyen her aşamasından bir sonraki asamaya geçmek için gerçek para ödenerek bazı sanal objelerin alınması gerekmektedir. Bununla beraber, oyuncular kendi aralarında para karşılığı sanal obje alışverişi yapabilmekte ve oyuncuları ticarete ite bilmektedirler. Özellikle küçük yaştaki çocukların oynadığı bir oyunda bu durumun sakıncalı olduğu değerlendirilmektedir.”

Süzer, Belirtilen nedenlerden dolayı İl genelinde ticari veya gayri ticari amaçlarla işletilmekte olan Metin2 oyununun oynatılmasının yasaklanması, bu yasağa uymayanların înternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları Hakkında Yönetmelik 5 maddesi b fıkrası emrine aykırı davranmaktan idari para cezası uygulanacağını da sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum