23 Ocak 2010

Öğretmenlere 'Dikkat Eksikliği ve Hiperaktive' Semineri Verildi

Nusaybin İlçesinde Öğretmenlere 'Dikkat Eksikliği ve Hiperaktive Bozukluğu' Konusunda Seminer Verildi.
http://guncel.sezgiler.com/wp-content/uploads/ogretmen1.jpg
Nusaybin ilçesinde öğretmenlere 'dikkat eksikliği ve hiperaktive bozukluğu' konusunda seminer verildi.

Mitanni Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminerde konuşan Psikiyatri Uzmanı Dr. Volkan Balcı, hiperaktive bozukluğunun toplumda yüzde 3 ila 5 arasında görüldüğünü söyledi.

Sinevizyon gösterimi eşliğinde seminer veren Balcı, dikkat eksikliği ve hiperaktivenin davranış bozukluğunu gösteren bir hastalık olduğunu belirtti.

Bu hastalığın çok yaygın görüldüğünü anlatan Balcı, "Belirtiler 7 yaşından önce başlıyor ve ömür boyu devam ediyor. Aileler bazen bu hastalığı kabullenmekte zorlanıyor. Onları bu konuda bilgilendirmek lazım. Hiperaktive tedavi edilebilir bir hastalıktır ve sonucu yüz güldürücüdür." dedi.

Hiperaktivenin halk arasında bilindiği gibi zekayla hiçbir ilişkisi olmadığını vurgulayan Balcı, hastalığın temel belirtilerini şöyle sıraladı: "Yerinde duramama, çok konuşma, sürekli konuşma, bir yerlere tırmanma, sabırsızlık, sırasını bekleyememe, dikkatini ayrıntılara verememe, ödevlerini yarıda bırakma, eşyalarını sık sık kaybetme."

Öğretmenlerin bu tür sorunlar yaşayan öğrencileri tespit etmesini isteyen Volkan Balcı, şöyle konuştu: "Bu konuda öğrencileri anlamak gerekiyor. Bu bir hastalıktır. Bu durumun diğer öğrencilere yansıtılmaması gerekir. Dikkat sorunu yaşadıkları için eğitimlerinde onlara özel ilgi göstermek gerekir ve ödevleri parça parça vermek gerekir. Sınıflarda pencere kenarı yerine ön sıralara oturtmanızı tavsiye ederim."

Seminerden sonra öğretmenlere, dikkat eksikliği ve hiperaktive sorunu yaşayan bir ailenin yaşamının anlatıldığı film gösterildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum