23 Ocak 2010

Seyfullah Pazar Günü Kızıltepe'de

Türkiye’de ilk kez yaptığı Kürtçe İslâmi albümlerle başta Doğu ve Güneydoğu bölgeleri olmak üzere Türkiye’de büyük bir ilgi toplayan Seyfullah Kızıltepe’de sevenleriyle buluşuyor.
http://www.dinlefm.com/muzikresimler/2009/12/seyfullahslaw.jpg
Müziğin gençleri eğitmek için iyi bir araç olduğunu ifade eden Kürt İlahi Müziğinin ünlü sesi Seyfullah, Pazar Günü Kızıltepe Buhara Tesisleri’nde gerçekleşecek olan konserde sevenleriyle buluşuyor.
44 yaşında olan ve 30 yıldır çıkardığı albümlerle sevenlerinin beğenisini kazanan, 4’ü Türkçe olmak üzere toplamda 30 albüm yapan Sanatçı Seyfullah; özellikle “Kani Muhammed Mustafa” adlı ilahisiyle albümü 100 bin satarak gönüllerde taht kurmayı başardı.
Müzik bir araçtır, asla amaç olamaz. Müzik yerinde kullanılırsa bir eğitimdir. Bugün dünyaya baktığımız zaman, insanları en iyi ya da en kötü etkileyen unsurların başında müzik geliyor diyen Sanatçı Seyfullah; "Nasıl Türk müziği yozlaştırılmışsa Kürt müziği de son zamanlarda yozlaştırılıyor. Kürt müziği tüm halklar tarafından sevilen bir müziktir. Bunu söylerken yanlış anlaşılmasın, benim nazarımda hiçbir ırkın, hiçbir rengin farkı yoktur. Peygamberimiz’in ‘Irkçılığı düşünen bir insanın amelleri, suyun içine atılan kar gibidir. Nasıl su onu eritiyorsa, ırkçılık yapanın da amelini eriyip bitiriyor’ hadisini anımsarsak, bunu daha iyi anlarız. Müziğimizde de kardeşliği ve birliği vurgulamamız gerekiyor”
Sanatçı seyfullah Pazar günü saat 12’de başlayacak etkinlikte sevenleriyle buluşacak olmanın heyecanını yaşadığını. Bütün sevenlerini Pazar günü yapılacak olan konsere davet ettiğini söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum