20 Ocak 2010

Tandır Dumanları Arasında Hizmet

Kızıltepe DEDAŞ İlçe İşletme Müdürlüğü’nün mahalle arasında ilkel görüntüler arasında hizmet vermeye çalışması vatandaşların olduğu kadar çalışanları da rahatsız ediyor.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifetandir.jpg
Kızıltepe’nin kenar mahallelerinden biri olan Ersoylu Mahallesi’nde ekmek yapılan tandırların dumanları arasında hizmet vermeye çalışan DEDAŞ İlçe İşletme Müdürlüğü’nün ilkel şartlar arasında vatandaşlara hizmet vermeye çalışması vatandaşların tepkilerine neden oluyor.

Ulaşım sıkıntılarından ötürü herhangi bir işlem için vatandaşın bir gününü alan ilçe işletme müdürlüğünün uzak oluşuna tepki gösten vatandaşlar, kurumun biran önce merkezi bir yere taşınması çağrısında bulundular.
Kurumun uzak oluşu bir tarafa; birimin yerini bulmak için oldukça zorlandıklarını ve yolda karşılaştıkları en az beş kişiye adres sormak zorunda kaldıklarını belirten Ahmet Karadaş adlı vatandaş; “Dedaş ilçe işletme müdürlüğünün şehrin merkezi bir yerinde olması gerekiyor. Herhangi bir işlem yapabilmek için Dedaş’a gelmem gerektiğinde iki vasıta değiştirmek zorunda kalıyorum. Bu vatandaşa hem maddi hemde manevi eziyettir. Kentin merkezinde onca boş ve büyük bina varken DEDAŞ’ın böyle bir yeri seçmesinin altında neler yatıyor bunu araştırmak gerekiyor. DEDAŞ gibi kente moderniteyi, elektriği ve enerjiyi çağrıştıran bir kurumun tandır dumanları arasında hizmet vermesini gerektirecek koşulların altında nelerin olduğunu siz gazetecilerin araştırması gerekiyor” şeklinde tepkierini dile getirdi.
http://www.mardinlife.com/haberler/yazimaraclari/my_documents/my_pictures/831_tani.jpg
Vatandaşların DEDAŞ’ın hizmet binasının yeri ve uzaklığı ile ilgili tepkilerini ileten gazetecilerin sorularını cevaplayan DEDAŞ ilçe İşletme Müdürü Ensari Kavak, aynı tepkilerle kendisinin de sık sık karşı karşıya kaldığının altını çizerek, “Biz burada göreve başlamadan önce yapılmış bir sözleşme söz konusu. Vatandaşlarımız kadar çalışan personelimiz de bu konuda çok rahatsız. Çevremizi çeviren Tandır dumanlarından çalışanlarımızın pencerelerini açamadıkları ve odalarını havalandıramadıkları konusunda şikâyetleri de var. Ayrıca binayla ilgili gerek İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün gerekse de Kaymakamlığımızın güvenlik konusunda yerin elverişsiz olduğuna dair verilmiş raporları da elimizde mevcut. Tüm tepkileri ilgili üstlerimizle paylaşıyoruz. İnanıyoruz ki bu konuda hem vatandaşlarımızı hem de çalışanlarımızı rahatlatacak bir yol bulunacaktır” şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum