16 Ocak 2010

Tekin Alkan, Federasyon'a Yasak Kaldırttı

Türkiye Futbol Federasyonu, Mardinspor Başkanı Tekin Alkan’ın yazılı müracaatını değerlendirerek tüzük değişikliğine gitti.
http://img34.imageshack.us/img34/1460/25506531.jpg
Federasyonun aldığı karar, borçlarından ötürü transfer yasağı getirilen kulüpler için adeta bir devrim kararı niteliğindedir.

Alınan kararı değerlendiren Mardinspor Başkanı Tekin Alkan, alınan kararın kulüpler için çok önemli olduğunun altını çizerek, "Federasyon yönetmeliğinde; 'Federasyona olan borçlarına karşı kulüplere transfer yasağı" getiren söz konusu bir madde var idi. Bu Maddenin Kulüplerimizi zor durumda bıraktığını, yıllardır süre gelen bu yanlışın ortadan kaldırılması gerektiğini resmi yazışmalarla Federasyon yetkililerimize ilettik. Federasyon yetkilileri, dün yaptıkları toplantıda talebimiz doğrultusunda karar aldılar. Alınan karar takımlarımızın mağduriyetlerini ortadan kaldıracağı gibi türk futbolu içinde devrim niteliği taşımaktadır. Alınan kararı ve yapılan düzenlemeyi öğrenen bir çok kulüp başkanımız, bu yanlışın ortadan kaldırılmasına vesile olduğumuz için bizi arayarak tebrik etti. Yıllardır süregelen bu yanlış uygulamaya son veren Futbol Federasyonumuzun çok değerli Başkanı Sayın Mahmut Özgener bey başta olmak üzere bütün federasyon yetkililerimize şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

MİLLETVEKİLİ HALİT DEMİR'E TEŞEKKÜR

Öte Yandan Kızıltepe Şehir Stadının çimlendirilmesi konusunda; Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nden ödenek çıkararak Mardin’e gönderen AK Parti Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir’e de teşekkür eden Mardinspor Başkanı Tekin Alkan; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmakla gurur duyan bir vatandaşım. Ben vatanımı da bayrağımı da çok seven birisiyim. Gerek Sosyal gerekse de sportif alanda memleketim olan Mardin’e katkıda bulunmayı amaçlayan birisi olarak bu kente ve özellikle de Kızıltepe’deki gençlerin sportif yaşamına katkıda bulunan herkese minnet duyarım. Sayın Milletvekilimiz Mehmet Halit Demir’e de çabalarından ötürü özellikle teşekkür ederim” dedi.

MARDİNSPOR TARAFINDAN FEDERASYON'A YAPILAN TALEP DİLEKÇESİ

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU BAŞKANLIĞINA

Kulüplerle futbolcuların ihtilafında, uyuşmazlık çözüm kurulunca kararı verilmektedir. Ve bu kararlar tahkime gidilmediği zaman kesinleşmekte futbol federasyonunca derhal uygulanmaktadır. Ya da tahkim kurulunun verdiği kararla kesinleşmekte yine futbol federasyonunca talimat hükümlerine göre derhal uygulanmaktadır. Uyuşmazlık çözüm kurulunca verilen kararlar kulüpler açısından tescile engel borçlar konumunda olup kulüpçe bu borçlar ödenmediği takdirde kulüplerin transferine engel konulmaktadır. Bu duruma uyan ve transfer dönemlerini bekleyen avukatlar olduğu gibi, uyuşmazlık çözüm kurulunca verilen kararları bir kez de icra dairesinden takibe koyan avukatlar bulunmakta ve bu durumda kulüpler olabildiğince mağdur olmaktadır. İhtilafın çözümü için futbol federasyonu yetkili kurullarına müracaat eden avukat, bu kurullarca verilen kararın futbol federasyonunca derhal uygulanır hükmüne saygı duymak yine futbol federasyonun yetkili kurullarının uygulamasını beklememekte, aynı zamanda bu kararları icraya koymaktadırdar.

Uyuşmazlık çözüm kurulunca verilen bir kararın , beklenmeksizin icra yoluyla tahsil edilmeye çalışılması, kulüpleri oldukça zorlamaktadır. Zira;

1- % 40 tazminat baskısı nedeniyle takibe itiraz edilememektedir.

2- Bu durum kulübün sürekli haciz baskısı ve tehdidi altında kalmasına sebebiyet vermekte,

3- Ayrıca zaten uyuşmazlık çözüm kurulunca avukata %12 eksilen tarifeye göre vekalet ücreti hükmedilmiş olmasına rağmen, UÇK tarafından verilen kararın icraya konulması dolayısıyla bu kere tüm alacakları toplamı üzerinden yine % 12 avukatlık ücreti ile birlikte % 7.2 tahsil harcı, %2 cezaevi harcı ve icra masrafları olmak üzere %25-30 oranında borç miktarı arttırılmaktadır.

Kulüplerin zaten ödemekte zorlandığı bedellerin % 25-30 daha arttırılması sonucu bu durumda , kulüpler içinden çıkılmaz sorunlarla karşı karşıya kalmaktadır.Tercihini yapan alacaklı kulübü %25-30 oranında daha fazla ödemeye zorlaması ve tüm kulüp gelirlerine ve iddiaya haciz koyması durumunda en azından kulübümüzün transfer yapmasına izin verilmesi yani borcun tescile engel alacaklardan çıkartılması gerekir.Zira hem daha fazlayı ödeyecek kulüp hem transfer yapamayacak ve hemde ligde hedeflerine nasıl ulaşacaktır, kümede nasıl kalacaktır. Ayrıca borcun hem futbol federasyonunda ve hemde iddiada kayıtlara girmiş olması, mükerrer tahsilatlara sebebiyetler vermekte ayrıca bu işin muhasebesel takibini yapmayı zorunlu kılmakta ve karışıklığa sebep olmaktadır.

Bu güne kadar yapmış olduğu uygulamalar ile Türk futboluna katkılarını yadsıyamayacağımız Futbol federasyonunun, talimatlarda küçük bir ilave yapılmak suretiyle, sorun çözülebilir. Örneğin ;icraya müracaat edilen uyuşmazlık çözüm kurulu + tahkim kurulu kararlarında, alacak tescile engel alacaklar kategorisinden çıkartılır hükmü eklenmelidir. Zira artık alacaklı alacağını hangi yolla tahsil edeceğinin tercihini yapmıştır. Hem icra dairesi vasıtasıyla borçluya %25-30 külfet getirilmesi ve sürekli haciz baskısı yaratılması ve hemde tescile engel alacak olarak kalmaya devam etmesi bizce hakkaniyete aykırıdır. Hakkaniyete aykırı olan bir hususun da hukuka aykırı olması ve konuda düzenleme yapılması gerektirdiği sonucuna bizi götürmesi gerekir.

Bu nedenle zaten olağanüstü koşullarda yaşatılmaya çalışılan futbol kulüplerimizin, daha fazla mağdur edilmemeleri için yukarıda sözünü ettiğimiz önlemlerin alınmasını ,talebimiz hususunda tarafımıza yazılı bilgi verilmesi sayın futbol federasyonu başkanlığından talep ediyoruz.

Ayrıca 2010 yılının , Ulusumuza ,federasyonumuza, tüm kulüplerimize hayırlar getirmesini,sağlık , mutluluk ve başarılarla dolu bir yıl olmasını diliyoruz.

MARDİNSPOR KULÜBÜ DERNEĞİ BAŞK.

TEKİN ALKAN

TFF ALDIĞI YENİ KARARLARLA İLGİLİ AÇIKLAMASI RESMİ SİTEYE ŞÖYLE YANSIDI:

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu 14.01.2010 tarihinde yaptığı toplantıda, Profesyonel Futbolcuların Statüsü ve Transferleri Talimatı'nın "Transfer Yasağı" kenar başlıklı 12. maddesine aşağıdaki fıkraları eklenmiştir:

"(3) TFF kurullarınca verilen para alacağına ilişkin kesinleşmiş kararların transfer yasağı sonucunu doğurabilmesi için alacaklıların TFF'ye bu yönde bir yazılı talepte bulunmaları şarttır.

(4) Transfer yasağına maruz kalan borçlular, alacaklılarının TFF kurullarının para alacaklarına ilişkin kesinleşmiş kararlarını, cebri icra organları nezdinde takip etme yoluna gittiklerini bu durumu teyit eden resmi belgeleri ile birlikte TFF'ye yazılı olarak bildirdikleri takdirde bu alacaklar transfer yasağına neden olmaz. Ancak, alacaklılar anılan takip işlemlerinden feragat ederek transfer yasağının uygulanmasını talep edebilirler. Alacaklıların bu yöndeki yazılı taleplerinin değerlendirilebilmesi için feragati teyit eden cebri icra organlarınca düzenlenmiş belgelerin sunulması şarttır."

Ayrıca bu talimata geçici 2. Madde eklenmiştir:

İşbu talimat değişikliğinin yürürlüğe girdiği tarihten önce icra takibine konu edilmiş kesinleşmiş alacaklar bakımından yürürlüğü devam eden transfer yasakları, alacaklıların iş bu talimat değişikliğinin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren beş iş günü içinde takipten feragat etmemeleri halinde kendiliğinden sona erer.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum