8 Ocak 2010

Teknolojik Şeyh

http://www.solhan.net/images/sections/azizgulmus.jpg
Yörede en fazla müride sahip, şık giyinen, sık sık Ankara, İstanbul gibi büyük şehirlere seyahat eden, sürekli politikacılarla beraber olan hatırlı bir şeyhti. Yine bir seyahati esnasında o yıllarda yeni çıkan ama henüz bizim coğrafyaya uğramayan bir pil sayesinde yanıp sönen yeşil, kırmızı, sarı, mavi ışıklar yayan çok küçük ampuller satın almıştı.

Seyahatten dönen şeyhin evi müridleri tarafından hınca hınç dolmuştu. Odada iğne atsan yere düşmezdi. O yıllarda elektrik olmadığından gaz lambası ile idare edilirdi. Sohbetin bir yerinde birden şeyhin o gür sesi duyuldu:
-- “Lambayı söndürün ..!!!”
Gaz lambası hemen söndürüldü. Bir müddet derin bir sessizlik oldu. Ardından şeyh “transa geçmiş” güya doğa üstü varlıklarla ilişki kurmuş gibi bir havaya bürünmüştü. Odada bulunan müridlerin bir kısmı korkudan neredeyse dilleri tutulmuştu.

Tam bu sırada şeyh önceden boynuna ve sakallarının altına yerleştirdiği küçücük ampulleri elleri ile kontrol edip yerinde durduklarından emin olduktan sonra cebindeki düğmeye bastığı anda şeyhin bütün vücudu yeşil, kırmızı, sarı, mavi renkteki ışıklarla adeta bir renk cümbüşünü andırmaya başlamıştı. Karanlıkta bu ışığı gören müridlerin hayretten kanı donmuştu. Bir müddet sonra tekrar cebindeki düğmeye basmış ve ışıklar sönmüştü.

Ardından Şeyhin o gür ve davudi sesi yeniden duyuldu:
--“Gaz lambasını yakın…!!!” dedi.
Yeniden hiçbir şey olmamış gibi etrafındakilerle sohbet etmeye koyuldu. Ama müridlerin aklı nurlu ışıklarda kalmıştı.

Dışarıya çıkan müridlerden bir kısmı odada bulunma şansını kaçıran diğer müridlere hararetli ve heyecanlı bir şekilde olup bitenleri anlatmaya başladılar:
--“Birden ışıklar söndü ve yukarıdan şeyhin üzerine nur yağmaya başladı ve şeyh bir anda kayboldu. Muhakkak Mekke ve Medineye kadar gitti. Geri geldiğinde cebinde bir şey vardı ve onu sıkı sıkıya tutuyordu. Cebindeki şey kesinlikle bizleri cennete götürme belgesinden başka bir şey değildir ”

Evet akıllı müridler bütün maharetin şeyhin cebinde gizli olduğunu anlamış ve ona büyük mistik anlamlar yüklemeye başlamışlardı bile...

Aziz GÜLMÜŞ
azizgulmus@gmail.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum