27 Şubat 2010

40 Yıl Önce Sürgücü Beldesinde Nüfus Müdürlüğü Hizmet Veriyordu

http://lh5.ggpht.com/_Hjkac1ftqjA/S4kXG3ywu2I/AAAAAAAAbEs/EMnFNJc0v3E/Halil%20Alt%C4%B1ndere%20www.surgucum.com.jpg
40 yıl önce Sürgücü de Nüfus Müdürlüğü vardı. Bundan dolayı Sürgücü ve Çevre köylerinde doğan yurtaşlar Sürgücü Nüfus Müdürlüğünde kaydedilip, Nüfus cüzdanlarına sahip oluyorlardı. Bundan 40 yıl önce nüfusa kayıt olanların kimliklerine bakarsanız doğum yeri hanesine Savur değil de Sürgücü yazılıdır.
Bu konuda vereceğimiz örnek ise Avrupa da büyük üne sahip, Elmabahçe (Tızyan) doğumlu Kareoğrafi Sanatçısı Halil ALTINDERE dir. Ünlü Sanatçı Halil ALTINDERE doğduğunda Sürgücü Nüfus Müdürlüğünde kaydolduğu için Nüfus cüzdanının Doğum yeri hanesinde Sürgücü yazılıdır. Halil ALTINDERE nin sanatsal çalışma konusu olan kimliği Avrupadaki bir çok açık hava sergilerinde defalarca bilbordları süslemişti. (Resim: Halil ALTINDER'nin Tabularla Dans adlı sergisinden)

Ancak ne yazıkki daha sonra Sürgücü deki Nüfus Müdürlüğü Savur İlçesine kaydırıldı. Anlayacağınız 40 yıl önce her yerde ileriye doğru gelişen kamu hizmetleri Sürgücü de geriye doğru bir gidişle noktalanıyordu. Ancak günümüzde Sürgücü ye sahip çıkanların ısrarlı çalışmaları neticesinde Sürgücünün hakkı olan her türlü kazanım bir bir yerine getiriliyor. Umarım ileriki süreçte Sürgücü Beldesine Nüfus Müdürlüğü de eskiden olduğu gibi hizmet vermeye başlayacaktır.

Mehmet AYAZ
Surgucum
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum