21 Şubat 2010

Dargeçitli İşadamları Midyat Esnafıyla Kaynaşma Yemeğinde Buluştu

Mardin'in ilçeleri arasında sıcak ilişkiler gelişiyor. Güvenli ve Huzurlu Yaşam Derneği, Dargeçit ile Midyatlı işadamlarını kaynaşma yemeğinde buluşturdu.
http://img.haberler.com/haber/635/dargecitli-isadamlari-midyat-esnafiyla-kaynas-1921635_o.jpg
Samimi bir ortamda gerçekleşen yemekte konuşan Dargeçit Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, "İlçemiz yıllarca terörle, şiddetle anılmış, adı insanları ürküten bir şekilde anılmış. Dışardan böyle anlaşılmaması için de güzelliklerin Dargeçit'ten çıkmasını ve başlamasını istiyoruz." dedi. Dargeçit'te yaşam koşullarının artık sanıldığı kadar zor olmadığını söyleyen Bingöl, ilçeye tayini çıkanların önce endişe duyduğunu, ancak göreve başladıktan sonra vatandaşların samimiyeti ve hoşgörüsü sayesinde durumun değiştiğini vurguladı. Kaymakam Bingöl, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğer ben Dargeçit'te gece saat 22.00'de çıkıp dışarıda çok rahat gezebiliyorsam bu bizim güvenlik önlemlerimizin yanında vatandaşın da bize çok büyük bir katkısı olduğunu gösteriyor. Vatandaşın sevgisini, şefkatini gösteriyor. Eğer bizler Dargeçit'te huzuru bulabiliyorsak bunun en büyük sebebi vatandaşın kendisidir. Bu anlamda Dargeçit halkına, Dargeçit'te bir olay meydana geldiğinde birinci dereceden etkilenen Midyatlılara sağduyularından dolayı teşekkür ediyorum. Hayatımı devletin namlusuna değil, vatandaşın sevgisine emanet ediyorum ve korunacağımı biliyorum."

Güvenli ve Huzurlu Yaşam Derneği Başkanı Mehmet Dursun da insanlar güvenli ve huzurlu bir ortamda yaşamıyorsa sahip oldukları tüm değerlerin risk altında olacağını kaydetti. Dursun, "Bu bağlamda vatandaşlarımız ve kamu görevlilerimiz el ele, gönül gönüle dayanışma içerisinde çalışmaları sonucunda özellikle bölgemizde insanların gıptayla baktığı huzurlu bir ortam inşa edilmiştir." ifadelerini kullandı.

Yemeğe Dargeçit Belediye Başkanı Süleyman Asan, Emniyet Amiri Ferhat Şahin, Midyat Belediye Başkan Yardımcısı M. Tevfik Baysal, Emniyet Müdürü Özer Tanrıverdi, Dargeçit AK Parti İlçe Başkanı Şefik Acar, Dargeçit Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Zübeyir Bulut, Midyat Sanayici İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Metin Doğan, il ve ilçe meclis üyeleri ile çok sayıda işadamı katıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum