21 Şubat 2010

4 ay önce rededilen bir kararı yeniymiş gibi verdiler

Başbakan Erdoğan'ın sanatçılarla buluştuğu ve açılıma yeniden hız verildiği gün bazı gazete ve internet sitelerinde ilginç bir haber yayımlandı.İsim provokasyonu, 4 ay önce veto edilmiş...
http://medya.zaman.com.tr/2010/02/20/ym_kurtce1_k.jpg
Nusaybin Belediyesi'nin bazı sokaklara ölen teröristlerin kod isimlerini vereceği ileri sürüldü. Ancak haberin çarpıtıldığı ortaya çıktı. Belediye böyle bir girişimde bulunmuş fakat kaymakamlık izin vermemiş. Üstelik bu olay tam 4 ay önce yaşanmış.
Mahalle sayısını 8'den 15'e çıkaran belediye meclisi, yeni oluşturulan 70 sokağa Kürtçe isimler verilmesi için 9 Ekim 2009 tarihinde karar aldı. Dicle Mahallesi'nde 5, Kışla Mahallesi'nde 5, Gırnavas Mahallesi'nde 25, Yenişehir Mahallesi'nde 10, 8 Mart Mahallesi'nde 10 ve İpekyolu Mahallesi'nde 10 sokak olmak üzere toplam 70 sokağa yeni isim belirlendi.
Alınan karar onay için 12 Ekim'de kaymakamlığa gönderildi. Ancak karar kaymakamlık tarafından onaylanmadığı için sokaklara isim verilemiyor.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum