27 Şubat 2010

KASGİAD, İstanbul'daki İşadamlarını Yatırıma Davet Etti

Kızıltepe ilçesindeki Aktif Sanayici ve Genç İşadamları Derneği (KASGİAD), İstanbul'daki işadamlarını ilçede yatırım yapmaya davet etti.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifek%C4%B1z%C4%B1ltepe.jpg
KASGİAD, İstanbul Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (İSİAD) yönetim kurulu ve 5 sektör temsilcisini Kızıltepe'de ağırladı. Organize Sanayi Bölgesi ve serbest bölgeye yatırım yapmak isteyen firmalara rehberlik hizmeti sunan dernek, misafirlerine organize sanayiyi gezdirdi. Havaalanında çiçeklerle karşılanan işadamları, Zırgan Un Fabrikası'nda kahvaltı yaptı. Şirket müdürü Mehmet Doğru, gelen işadamlarına gıda sektörü hakkında bilgi verdi. KASGİAD Başkan Yardımcısı Abdulgafur Eroğlu da Marbims hafif yapı elemanları fabrikasını gezdirdi.

Yatırım yapmak isteyen firmalar için bölgenin çok avantajlı olduğunu belirten Eroğlu, serbest bölgenin sunduğu fırsatlar çerçevesinde firmaların yüzde 70'e varan teşviklerden faydalanabildiğini anlattı. Eroğlu, Türkiye ve Irak'ın yanı sıra Ortadoğu pazarında yer almak isteyen firmalar için serbest bölgenin ciddi avantajlar getirdiğini vurguladı. Eroğlu, "Ürünlerin en az yüzde 75'ini Türkiye harici ülkelere satan firmalar, çalışanları için ödedikleri maaşlar üzerindeki gelir vergisinden Yüzde 100 muaftır. Yabancı veya yerli tüm serbest bölge kullanıcıları, bölgede elde ettikleri kârlarını izne tabi olmadan transfer yapabilirler. Tüm sektörlere maliyet düşürücü imkanlar sağlanmaktadır. Yüzde 18 ucuz enerji kullanımı, yöredeki gelir vergisi muafiyetinden kaynaklanan yüzde 25 daha ucuz ve kaliteli işgücü ile düşük navlun maliyetleri gibi avantajlardan faydalanılabilir." dedi.

İSİAD Genel Sekreteri Ahmet Güler ise yatırım yapmak isteyen işadamlarını Kızıltepe'ye yönlendireceklerini söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum