27 Şubat 2010

Öğrencilere İnsan Hakları Ödülü

http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/insanhak10.gif
İnsan Hakları Kurulu Başkanı ve Vali Yardımcısı Yavuz Selim Süzer “ İnsan Haklarına riayet edilmezse bir takım sıkıntılar meydana gelir. ”

İnsan Hakları Kurulu tarafından düzenlenen okullar arası resim, kompozisyon ve şiir dalında yapılan yarışmada dereceye giren öğrencilere, Valilik Mehmetçik Toplantı Salonunda düzenlenen törenle teşekkür belgesi ve çeşitli hediyeler verildi.

Vali Yardımcısı Süzer 1946 yılında Birleşmiş Milletler Kurulu Bünyesinde insan haklarının geliştirilmesi amacıyla bir İnsan Hakları Komisyonu kurulduğunu ve BM Genel Kurulu veya Konseyin istemiyle harekete geçebilen bu komisyonun görevinin insan haklarıyla ilgili her konuda inceleme ve tavsiyelerde bulunmak olduğunu söyledi.

İnsan Hakları Kurulu Başkanı ve Vali Yardımcısı Yavuz Selim Süzer, öğrenciler için düzenlenen ödül töreninde, insan hakları koruyucusunun yargı olduğunu hatırlatarak, Başbakanlık İnsan Hakları Kuruluna bağlı olarak valiliklerde kurulan İnsan Hakları Kurullarının, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşturulduğunu, ilde meydana gelen insan hakları ihlallerini inceleyerek, çözümü mümkün olanları anında çözdüklerini, diğerlerini de ilgili yerlere rapor edilerek bildirdiklerini söyledi. Son olarak Mardin E Tipi ceza evindeki koşulları incelediklerini ifade eden Süzer “ Ceza evindeki yaşam koşullarını inceledik. Bir rapor haline getirdik. Cumhuriyet Başsavcılığına ve Başbakanlığa bu raporu gönderdik” dedi

Türk Dili ve Edebiyatı tarihinin en büyük şairlerinden biri olan Yunus Emre’nin “Yaradılanı Severiz Yaradandan Ötürü” sözünü hatırlatarak herkesin insan haklarına karşı saygılı olması gerektiğini ifade eden Vali Yardımcısı Yavuz Selim Süzer öğrencilere “Kediyi sevmeyebilirsiniz, ama kuyruğuna teneke bağlayıp acı çektirme hakkınız yok. Ağacı sevmeyebilirsiniz ama onu kesme hakkınız yok. Çevreyi kirletme, çekilmez hale getirme hakkınız yok. İnsan olarak doğaya, çevreye, insana ve tüm canlıların haklarına saygı göstermek zorundayız ” şeklinde konuştu.

Resim dalında yarışmada birinci olan Hikmet Uluğbay İlköğretim Okulu öğrencisi Melike Çiğiloğlu, ikinci Gazi YİBO’dan Ali Yeşilyurt ve aynı dalda 3’ncülüğü kazanan 75. Yıl İMKB İlköğretim Okulu öğrencisi Merve Karan, Şiir dalında ise ilk 3’e giren Hikmet Uluğbay İlköğretim Okulu Merve Akbaşoğlu, Hikmet Uluğbay İlköğretim Okulu Ebru Gündoğdu, ve Gazi YİBO’dan Şeyhmuş Men, Kompozisyon dalında ise, Anadolu Lisesi’nden Evin Sinem Aslan ve Mardin Endüstri Meslek Anadolu Lisesi’nden Nergiz Seven ödüllerini Vali Yardımcısı Yavuz Selim Süzer’in elinden aldılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum