27 Şubat 2010

Kızıltepe'de Yüksek Okul İçin Bina Tamam

Artuklu Üniversitesi bünyesinde Kızıltepe’de kurulacak olan yüksek okul için çalışmalarını sürdüren komisyon, Kızıltepe Belediyesi’ni ziyaret ederek bina istedi.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifeaco.jpg
Kızıltepe’ye yüksek okul yapmak için çalışmalarını sürdüren Sivil Toplum Örgütleri temsilcileri, eğitimci ve gazetecilerden oluşan heyet Kızıltepe Belediyesi’ni ziyaret etti. Başkan Yardımcısı Hasan Demir ve Encümen Üyesi Adnan Irmak tarafından kabul edilen heyet, Kızıltepe’ye kurulacak olan yüksek okul için daha önce de üzerine mutabakata varılan belediyeye ait Ana Çocuk Sağlığı binasını resmen istediler.

"Binayı vermeye hazırız"

Gerek Ferhan Türk’ün gerekse de Şerife Alp’in bu konuya çok hassas ve istekli olduklarına dair niyetlerini anlatan Kızıltepe Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Demir, ilçede eğitim alanında yapılacak olan üst düzey girişimde belediyenin daha önceden de almış olduğu bir prensip kararı olduğunu belirterek, “Bizler belediye olarak ilçemize yapılacak girişimi destekliyoruz. Bu konuda daha önce de yapılmış görüşmeler söz konusudur. Belediye olarak bu oluşumu destekliyoruz ve üzerimize düşecek her türlü görevi yerine getirmeye hazırız. Komisyonun uygun görüp, talepte bulunduğu belediyemize ait Ana Çocuk Sağlığı binasını Yüksek okul için devretmeye hazırız”. dedi.

Eğitimci-Yazar Mehmet Bedi Demir, Sait Tunç ve diğer komisyon üyeleri yüksek okul için üzerine mutabakata varılan binada incelemelerde bulundular. Kızıltepe Belediyesi hizmet binasının hemen yanında bulunan ve zeminle birlikte 4 kattan oluşan binanın başlangıç için çok uygun bir bina olduğunu ifade eden Eğitimci –Yazar Bedi Demir, “Binamız dört kat, 250 kişilik çok amaçlı salon, çok sayıda idare odası ve içinde en az 12 derslikten oluşabilecek yeni ve temiz bir bina. Üniversiteden gelecek teknik ekibin de incelemelerinin ardından yapılabilecek değişiklikler için görüşmeler yapılacak ve çalışmalar vakit kaybetmeden çalışmalar sürdürülecek” dedi.

Komisyon yönetiminde bulunan Sait Tunç İse, Söz konusu binanın ilçenin merkezi yerinde ve seçkin bir eğitim kompleksi içerisinde yer alan bir sahanın içerisinde olmasının çok önemli bir ayrıntı olduğunu söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum