11 Şubat 2010

Kızıltepeliler'den 'Artuklu' Çıkarması

Kızıltepe sivil toplum kuruluşları temsilcileri, eğitimci ve gazetecilerden oluşan bir grup Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Serdar Bedii Omay’ı makamında ziyaret etti.
http://www.kiziltepeajansi.com/upload/artk3.jpg
Kızıltepe’de Fakülte kurulmasını sağlamak amacıyla girişimlerde bulunan heyetin ziyaretinde Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Serdar Bedii Omay, şartların elverişli olması durumunda Kızıltepe de Meslek Yüksek Okulu açmaya hazır olduklarını belirtti.
Ak Parti Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir’in eğitimci olan abisi Halil Demir tarafından organize edilen heyette Kızıltepe Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Zeynettin Ayav, S.S.Küçük Sanayi Sitesi yapı Kooperatifi Başkanı İsa Tunç, Esnaf kefalet kredi koop başkanı Aziz Doğru, Eğitimci-Yazar M.Bedi Demir, Eğitimci İbrahim Bahçıvancı, Ak Parti İl genel meclisi üyesi Orhan Çeçen, Köydes üyesi Abdurrahman Saruhan, Gıda Kooperatifi Başkanı Nurettin Kasap, İşadamı Mehmet Tarman, Taraf Gazetesi Mardin Temsilcisi Faraç Çobanoğlu, Gazeteci M.Halit Solhan ile Gazeteci Kadir Üründü de hazır bulundu.
Artuklu Üniversitesi Rektörü Serdar Bedii Omay, tarafından karşılanan heyette ilk sözü Eğitimci Halil Demir aldı. Kızıltepe’nin bir çok ilden daha büyük bir ilçe olduğunu vurgulayan Demir: “bu ziyaretimiz kamuoyu ve sivil toplum örgütü temsilcilerimizin istek ile desteği doğrultusunda; Kızıltepenin sosyo-ekonomik yapısı, nüfus yoğunluğu açısından bakıldığında ilçeye bir fakülte kazandırılması konusundaki talebimizi sizinle paylaşmak ve hep birlikte neleri yapabileceğimiz konusunda sizinle bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla planlanmıştır.”
Eğitimci Halil Demir’in ardından söz alan Kızıltepe S.S.Küçük Sanayi Sitesi yapı Kooperatifi Başkanı İsa Tunç ise konuşmasında Kızıltepe için taleplerinin Meslek yüksek okulu değil Fakülte olduğunu, tarımın yaygın olduğu ovada verimin artması ve doğru tarım için bir ziraat fakültesi kurulmasını istediklerini belirtti.
Katılımcıların benzer talepleri ile desteklenen talepler üzerine söz alan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay; Üniversite bünyesinde yer alacak bütün fakültelerin ana yerleşke bünyesinde yer alacağını ve hiçbir ilçeye Fakülte açmayı düşünmediklerini belirterek,
“Temel prensiplerinin tüm fakültelerin ana yerleşke bünyesinde olması ve Kızıltepe, Nusaybin ve Midyat gibi 3 büyük ilçede 2 yıllık Meslek Yüksek okulları açmayı planlıyoruz. Kızıltepe diğer ilçelere nazaran daha geç kalmış görünse de hala geç kalmış sayılmaz. Geleceğe dönük olması amacıyla 45-55 dönümlük bir arsa tahsisi yapılması durumunda biz Kızıltepe ye Meslek yüksek okulu açmaya hazırız, hatta mevcut hazır bir bina tahsis edilmesi durumunda önümüzdeki kayıt dönemine yetişebilir, bunun için öncelikle İlçe kaymakamı, Belediye Başkanı, Siyasi partiler, Sivil toplum örgütleri, Basın mensupları ve ilgili kuruluşların yer alacağı geniş katılımlı bir sivil toplum platformu oluşturup çalışmalara hız verilmesi durumunda biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız.” dedi.
Prof Omay, Fakültelerin yerleşke planı içerisinde yer alması konusundaki ısrarının altında yatan sebebin ise, örgencilerin üniversite ortamındaki sosyal yaşamı tam anlamıyla doyasıya yaşamaları olduğunu söyledi.
Bunun üzerine heyette yer alan temsilciler bir hafta içinde İlçe kaymakamı ve Belediye Başkanının katılımıyla geniş kapsamlı bir toplantı düzenleme kararı aldı.
Kadir Üründü

http://www.kiziltepeajansi.com/upload/artk1.jpg

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum