8 Şubat 2010

Suriye İle Dostluk ve Kardeşlik Maçı Yapıldı..

http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/surbas.gif
Suriye Arap Cumhuriyeti El Haseki ili kız ve erkek basketbol takımları bir hafta önce Suriye El Haseki ilinde ağırladıkları Mardin basketbol takımıyla, dostluk maçı yapmak üzere Mardin’e geldiler. Konuk takım ve beraberindekiler Tarihi Deyrulzaferan Manastırı, Kasımiye Medresesi ve çarşıyı gezerek Mardin’i tanımaya çalıştılar.

Her iki ülke arasında vizenin kaldırılması ile birlikte yaşanan olumlu gelişmelerin Suriye’nin Haseki ve Mardin ili arasında kız ve erkek basketbol takımları ile yapılan dostluk ve kardeşlik maçları ile daha da pekiştirildi. Mardin ile Haseki basketbol takımları arasında yapılan karşılaşma adeta nefes kesti.

Atatürk Kapalı spor salonunda El Haseki Erkek basketbol takımı ile Mardin Belediye Gücü basketbol takımları arasında dostluk maçı yapıldı. Dostluk maçını Mardin Belediye Gücü basketbol takımı Suriye El Haseki takımını 12 sayılık farkla 73-61 mağlup etti. İki takımın taraftarları arasındaki karşılıklı dostluk, barış ve kardeşliği ifade eden tezahüratlar yapıldı. Büyük bir heyecanın yaşandığı basketbol maçında zaman zaman çekişme ve karşılıklı güzel basketlerin atılması ile adeta doruk noktaya ulaştı.

Basketbol maçı öncesi ve sonrasındaki dostluk ve kardeşlik mesajlarının verildiği bu anlamlı mücadelede kazanan dostluk ve kardeşlik oldu.

Suriye El Haseki ili Basketbol takımları ve beraberindeki kafile, Mardin’deki ikinci gününde Vali Hasan Duruer’i Makamında ziyaret ettiler. Suriye Gençlik ve Spor Müdürü Abdullah Ali El Hamza, Musabaka Tanzim Müdürü Muahmmet Ali El Hazam, OFİS Başkanı Gassan Hattab El Dayf, ve beraberindeki kız ve erkek basketbol takımlarını Valilik Dara toplantı salonunda kabul eden Vali Duruer, aynı kültüre, aynı tarihe, aynı gelenek ve göreneklere sahip iki komşu ilin basketbol takımları arasında yapılan karşılaşmada dostluk ve kardeşliğin kazandığını belirti. Vali Duruer “ Komşu kardeş Ülke Suriye’den dostlarımızı, kardeşlerimizi Tarihi Mardin’de ağırlamaktan mutluyuz. Komşu iki ilin basketbol takımları arasında yapılan maçta önemli olan yenmek veya yenilmek değildir. Önemli olan beraberliğin, kardeşliğin ve dostluğun kazanmasıdır. Kapımız ve gönlümüz her zaman size açıktır. ”dedi.

Komşuluk ve dostluk duygularının pekiştirilmesi amacıyla Mardin Valisi Hasan Duruer tarafından gönderilen 1 kamyon dolusu fidanlarının bazılarını “Dostluk ve Kardeşlik” bahçesinde diktiklerini belirten Suriye Gençlik ve Spor Müdürü Abdullah Ali El Hamza “ Medeniyet şehri Mardin’de bulunmaktan son derece mutluyuz. Biz burada, dostluk ve kardeşlik duyguları içinde karşılandık. Burada gördüğümüz hoşgörüyü, misafirperverliği, kardeşliği ve dostluğu Haseki’nin her yerde anlatacağız. Suriye ve Türkiye Halkı kardeş olarak bir çam ağacı gibi dik durmasını istiyoruz.”dedi.

Vali Duruer, Valilik Dara toplantı salonunda yapılan görüşmelerin ardından Haseki heyetine hediyeler verdi.

Suriye Arap Cumhuriyeti El Haseki vilayetinin basketbol futbolcuları ve beraberindeki kafile Valilik ziyaretinden sonra Mardin Belediye Başkanı’na da ziyarette bulundular. Belediyeden ayrılan heyet, bayan basketbol takımları arasında akşam yapılacak maça kadar olan zamanları Mardin’in çeşitli tarihi yerlerini gezerek değerlendirdiler.

Atatürk Kapalı Spor Salonunda Haseki ile Mardin bayan basketbol takımları arasında akşam yapılan karşılaşmada, Haseki vilayeti bayan basketbol takımı çok büyük üstünlük sağlayarak maçı kazandı. Üstün performans gösteren Haseki bayan basketbol takımı 60 sayı farkla Mardin bayan basketbol takımını 70-10 yendi. Bu sonuçla bir önceki akşam erkekler arasında yapılan ve Mardin erkek basketbol takımın kazandığı maçın rovanjı alınmış oldu. Maç boyunca İki takımın taraftarları karşılıklı dostluk, barış ve kardeşliği ifade eden tezahüratlar yaptılar.

Maç sonunda, iki komşu Ülke Vilayetlerinin Erkek ve Bayan basketbol takımları arasında yapılan karşılaşmada kazanan takımlara kupa verildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum