3 Mart 2010

Kuma, bu sefer de belgesele konu oldu

Osmanlı Bankası Müzesi'nin Sinema Programı, yönetmenliğini Müjde Arslan'ın üstlendiği Ölüm Elbisesi: Mardin'de Kumalık adlı belgeselle devam ediyor.
http://www.netteyim.net/haber/resim/yasam/diyanetten_cok_eslilige_yeni_yorum-H7-323989.jpg
"Toplumsal Hafıza" teması altında, 04 Mart Perşembe günü saat 18:30'da İTÜ Taşkışla binasında yapılacak gösterimin ardından, Ankara Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Serpil Sancar, Kadının Sessiz Sesi başlıklı bir söyleşi gerçekleştirecek.

Yönetmen Müjde Arslan, belgeselde, 16 yaşında amcasının oğluna kuma giden ve yıllar içinde gördüğü şiddetin etkisiyle aklını yitirip felç geçiren halası Emine'nin hikâyesinden yola çıkarak, Mardin'de kumalığı ve kadınlar üzerindeki etkilerini anlatıyor. Kadınların kumalığı "ölüm elbisesini" giyip yaşamak olarak nitelediği filmde, kumalık kadına uygulanan şiddetin bir biçimi olarak ele alınıyor. Belgesel, "Emine bir daha konuşmayacak, peki ya diğer kuma kadınlar?" sorusunu soruyor.

Osmanlı Bankası Müzesi binasının restorasyonu nedeniyle, müzenin 2009 - 2010 dönemindeki bütün etkinlikleri, İTÜ Taşkışla binasında gerçekleştirilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum