27 Mart 2010

Kızıltepe'de bir ilk

Kızıltepe Devlet Hastanesi'nde yapılmaya başlayan ameliyatlara bir yenisi daha eklendi.
http://www.kenthaber.com/Resimler/2010/03/23/A2303103_detay.jpg
Kızıltepe Devlet Hastanesi'nde Göğüs Cerrahı Op. Dr. İlkay Albayrak tarafından gerçekleştirilen bir operasyonla halk arasında hava sönmesi olarak adlandırılan 'Pnömotoraks' rahatsızlığı bulunan Diyarbakırlı Umut Gültekin(17) adlı hasta sağlığına kavuşturuldu. İlk kez gerçekleştrilen akciğer ameliyatını gerçekleştrin Dr. İlkay Albayrak, "Halk arasında akciğerde hava sönmesi olarak bilinen ve hastanın nefes alıp vermesini zorlayarak fiziksel olarak bozukuluklara da sebep olan rahatsızlığı nedeniyle hastamız Umut Gültekin'i başarılı bir operasyonla sağlığına kavuşturduk. Müdahil olduğumuz acil ameliyatlar dışında ilk kez gerçekleştirilen böylesi bir ameliyat hastanemizde ilk kez yapıldı. Bu konuda hastane yetkililerimiz gerekli fiziki koşulların oluşturulmasına katkıda bulundular. Sorumlu hemşiremiz Saide Büker ve diğer arkadaşlarımız ise operasyon sonrası tedavi takibinde önemli katkılarda bulundular. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hastamızın ameliyatının üzerinden 4 gün geçti. Bugün kendisini taburcu etmeyi düşünüyoruz. İnşallah Umut Gültekin bundan sonraki yaşamını çok sağlıklı bir şekilde sürdürmeye devam edecektir" dedi.

Dr. Albayrak önümüzdeki günlerde çeşitli göğüs hastalıkları ve akciğer sorunu yaşayan bazı hastaların ameliyatlarının da sırayla gerçekleştirileceğini söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum