3 Mart 2010

Uluslararası Resim Sempozyumu Başladı

Mardin Valiliği ve GAP İdaresi'nin ortaklaşa destek verdiği 1. Uluslararası Resim Sempozyumu başladı.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinliferesim.jpg
Kadim Kentten Dünyaya Merhaba sloganı ile yola çıkılan 1. Uluslararası Resim Sempozyumu 30 Mart tarihine kadar Sabancı Kent Müzesinde devam edecek.

Uzun yıllar İstanbul'da yaşayıp sanatsal üretimler sergileyen ve ardından memleketi Mardin'e dönüp orada çalışmalarını sürdüren ressam Şerif Kino ve Mardinli ressamlar grubundan Abdurahman Yalçınkaya ve Fahrettin Kuzu'nun küratörlüğünü üstlendiği Mardin 1. Uluslararası Resim Sempozyumuna Türkiye’den ve yurtdışından 30 ressam sergi açacak.

Artuklu Kültür Merkezi Vali Kılıçlar Salonunda düzenlenen panelle başlayan, 1. Uluslararası Resim Sempozyumuna Mardin Valisi Hasan Duruer, il müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Mardin Valisi Hasan Duruer, tarihi kentte düzenledikleri etkinliklerle Mardin’i bir kültür ve sanat şehri yapacaklarını söyledi. Duruer, “Kentimiz için yapılan bu kültürel yatırımlar tarihsel zenginliğimize büyük bir ölçüde vizyon kazandırmaktadır. Bu amaçtan yola çıkarak hem kentimiz için hem de ülkemiz adına bir ilki gerçekleştiriyoruz. Bu tarz sempozyumların kentin tarihsel dokusu ve ismi üzerine sinmiş egzotizmini biraz daha disiplinler arası boyuta taşıyacağı inancındayız. Mardin ili turistik bir mekân olmanın ötesinde sanatın ve tefekkürün de bir mekânı olması sebebiyle bu tür çabaların süreklileşmesi etkinliğin amaçları arasında sayılabilir. Birçok medeniyetin bıraktığı tarihsel mirası bütün canlılığı ile yaşatmayı becerebilmiş olan Mardin kenti, bu sempozyumla beraber geleneksel değerlerin dışına çıkarak dünyaya bakabilme ve düşünebilme deneyimini bize sunmaya çalışacaktır.”dedi.

Mardin Valiliği ve Gap İdaresi'nin ortaklaşa destek verdiği sempozyuma, Hans Olof Abrahamson, Zeliha Akçaoğlu, Mahmet Alagöz, H.Müjde Ayan, Ramiz Aydın, Hasan Erdemir, Halim Çeliker, E.Yıldız Doyran, Devrim Erbil, Basri Erdem, Seyyit Bozdoğan, Viktoria Grinvich, Siegfried Heim, Lars Erik Holm, Melik İskender, Anders Karlsson, Mehmet Kavukçu, Anatoly Kravtcenko, Lionel, Dİmitri Novak, Bahattin Odabaşı, Mehmet Özer, Bünyamin Özgültekin, Veli Sapaz, Wolfang Schmidt, Süleyman Saim Tekcan, Nedret Yaşar, Vural Yıldırım, Kent Olof Wahlbeck ve Şenol Yoruzlu gibi sanatçılar eserleri ile katılacakları, sempozyum süresince paneller ve söyleşiler yapılacakları belirtildi

Bu arada sempozyuma katılan sanatseverler, Uluslararası düzeyde düzenlenen bu etkinlikte Mardin'in yetiştirdiği İsmet Yedikardeş gibi ünlü ressamların sergi açmamaları ve düzenlenecek olan yarışmada jüri üyesi olarak çağrılmamasına anlam veremediklerini söylediler.

Nezir Güneş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum