10 Nisan 2010

YÜKSEL’DEN ÖĞRENCİLERE YGS MESAJI

http://www.cuneytyuksel.com/Portals/13/haberler/anayasa%20de%C4%9Fi%C5%9Fikli%C4%9Fi%20mart%202010%20300.jpg
Mardin Milletvekili, Ak Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Cüneyt YÜKSEL bu hafta sonu yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecek üniversite adayları için bir mesaj yayımladı.

Sınava girecek tüm gençlere üstün başarılar dileyen Yüksel yayınladığı mesajında şunları söyledi:

Gençlerimizi; eğitim öğretim hayatları boyunca; yıllar süren çalışmalarının karşılığını almak için 11 Nisan 2010 Pazar günü gerçekleşecek YGS’ ye girmenin heyecanı sardı. Gençlerimizin bu sınava bakarken; hayatlarının en önemli dönüm noktası olarak görmelerinden ziyade; aşılması gereken bir engel olarak görmelerini öneriyorum. Bir anlamda yıllar boyu gösterdikleri emeğin karşılığını alacakları bir sınav ama şunun özellikle farkında olmalılar ki her şeyimizi; bütün geleceğimizi bu sınava bağlamamalıyız.

Zira bu sınav 2010 senesinde ilk defa uygulanacak olan iki aşamalı Yeni Sınav Sistemi’nin (YGS - LYS) ilk ayağı. Yükseköğretime Geçiş Sınavı‘nda başarılı olan öğrencilerimiz, açık öğretim ve ön lisans programlarına yerleşebilecekler. Lisansa Yerleştirme Sınavları‘nı kazanan öğrenciler ise girmek istedikleri lisans programlarına yerleşebilecekler.

Hayatta başarılı olmanın en önemli anahtarı; kendinin farkında olup, hedefini belirleyip emin adımlarla o hedefe doğru yönelmektir. Bu sınav tabi ki önemlidir ama her şey demek de değildir. Sınav sonuçları ne olursa olsun gençlerimiz ve aileleri kesinlikle üzülmemelidir. Bu duygularla sınava girecek tüm gençlerimizi sevgiyle kucaklıyorum. Onları yetiştiren anne babalarına ve tüm öğretmenlerimize de teşekkürü bir borç biliyorum.

Mesajında özellikle velilerden de gençlere moral ve isteklendirme konusunda destek isteyen Yüksel; sınava girecek öğrencilerimizin anne ve babalarının da sınav öncesi ve sonrasında sorumlulukları olduğunu vurguladı.

Bu önemli günlerinde tüm gençlerin yanında olmalı ve onlara desteğimizi esirgememeliyiz diyen Yüksel; gençlere de şu sözlerle seslendi:

Gençlik bizim en büyük gücümüzdür. Türk milletini ileri götürecek olan; genç; dinamik, yeni ve çağa uygun fikirlerdir. Bizler biliyoruz ki gençlerin dinamizmini, heyecanını, coşkusunu barındırmayan ülkeler, geriye gitmeye, yok olmaya mahkûmdur. Ben gençlerimize her konuda güveniyorum ve Pazar günü katılacakları YGS sınavında üstün başarılar diliyorum.

YÜKSEL: ÖĞRENCİLERİMİZİN SINAVA GİRECEKLERİ SINAV MERKEZLERİ İLE İLGİLİ ÖSYM BAŞKANLIĞI VE MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI NEZDİNDE GİRİŞİMLERDE BULUNDUK. MEMLEKETİM MARDİN’DE VE GÜNEYDOĞU’DA YAŞAYAN GENÇLERİMİZİN BU MAĞDURİYETİNİ KESİNLİKLE GİDERECEĞİZ.

Yüksel ayrıca sınava girecek Mardinli ve Güneydoğulu öğrencilerin sınava girecekleri merkezlerin uzak olması ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Daha önce Kızıltepe ilçemizde onaylamadığımız bazı kopya olayları gerçekleşmiştir. Ancak geçmişte yapılmış olan hataları o ildeki diğer öğrencilerimize fatura etmek doğru değildir. Geçtiğimiz ay Mardin’de düzenlemiş olduğumuz Eğitim Paneli’nde birçok öğrencimiz, öğretmenimiz, vatandaşımız sınav yerlerinin çoğunun Adana ve Malatya çıktığını belirterek bu konudaki mağduriyetleri ile ilgili olarak ilgilenmemi istemişlerdir. Bunun üzerine ÖSYM Başkanlığı ile görüşmeler yaptık.

Görüşmeler sonucunda; ÖSYM Kızıltepe İlçesi’nde daha önce yapılan ÖSS’de yaşanan kopya olaylarından dolayı şu anda bu ilçemizin sınav merkezi olmaktan çıkarıldığını belirtti. Öğrencilerimizin başka illere yönlendirdiklerini belirttiler.

Bu sorun sadece Mardin’le de ilgili değildir. Keza Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde tüm illerde kapasitenin üzerinde bir başvuru olmuştur. Örneğin şu anda Mardin’de sınav kapasitesi 6824 kişi; Diyarbakır’ın kapasitesi 35.500, Van’ın kapasitesi 11.900 kişi ve Şırnak’ın kapasitesi ise 2.500 kişi. Başvurunun fazlalığı nedeniyle ÖSYM öncelikle Lise son sınıf öğrencilerini kendi illerinde sınava aldığını; kalan kontenjan durumunda ise bayan öğrencilerimizden başlamak üzere sınava ikinci kez girenler, üçüncü kez girenler şeklinde bir düzenleme yaptıklarını belirtmiştir.

YÜKSEL: Mardinli; Güneydoğulu hemşerilerim, vatandaşlarımız müsterih olsunlar ki; bu konuyla ilgili mağduriyetlerini mutlaka çözeceğiz. Öğrencilerimizin kesinlikle mağdur olmamaları için elimizden gelen tüm gayret ve desteği verdiğimizden ve bundan sonra da vereceğimizden emin olsunlar.

Bölgedeki bu sorunun giderilmesi için ÖSYM ve Milli Eğitim ile görüşmelerin devam ettiğini vurgulayan Yüksel; bu seneki sınavın ikinci aşamasına dek; olmadı önümüzdeki sene yapılacak sınavlarda bu mağduriyeti gidereceklerini vurguladı.

Yüksel şunları vurguladı:

Sınav merkezleri ile ilgili düzenleme için hem Milli Eğitim’le hem de ÖSYM ile görüşmelerimiz neticesinde sınavın ilk aşaması olan YGS için çalışmaların tamamlandığını ancak önümüzdeki süreçte konuyla ilgili bir düzenleme yapılabileceği bilgisini aldık. Bu konuyla ilgili çözüm için takibimiz sürecektir. Mardinli; Güneydoğulu hemşerilerim, vatandaşlarımız müsterih olsunlar ki; bu konuyla ilgili mağduriyetlerini mutlaka çözeceğiz. Vatandaşlarımız; öğrencilerimizin kesinlikle mağdur olmamaları için elimizden gelen tüm gayret ve desteği verdiğimizden ve bundan sonra da vereceğimizden emin olsunlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum