10 Nisan 2010

Kanalizasyon suyu içilebilir hale gelir mi?

http://img.webme.com/pic/s/surgucu/surgucu1.jpg
Evde mutfakta ya da banyoda kullandığımız atık suyun hiç bir arıtma işlemine tabi tutulmadan kanalizasyona, oradan da akarsularımıza ve denizlerimize karıştığını hepimiz biliriz.

Daha ilkokul sıralarından itibaren çeşitli şekillerde bu konular beynimize kazınmıştır. Ancak aradan uzun yıllar geçmesine rağmen, sadece evsel atıklar değil sanayi atıklarını da arıtmak için bile yeterli tesis ve sistemler bulunmuyor. Böylece atık sular, zehirli kimyasal maddelerle göllerimize, nehirlerimizi, denizlerimizi her geçen yıl daha da fazla kirletiyor. Bunun sonucunda da hem çevremiz kirleniyor hem de bu suları tüketmek zorunda kalan milyonlarca insan adını bile duymadığımız bin bir çeşit hastalıkla mücadele etmek zorunda kalıyor.

Sanayicilerin bir çoğu ceplerinden daha az para çıkması için atık su arıtma sistemleri ve filtre sistemlerine yeteri kadar özen göstermiyor. Fabrikalardan dışarıya bırakılan bu atık sular nehir ve göllerin yanında havaya da zehirli kanserojen maddeler salıyor. Büyük hava ve çevre facialarına yol açan bu durumunun ardından çevrenin eski haline dönmesi imkansız bir hal alıyor.

Bilim adamı Ayhan Doyuk, bu çevre felaketlerinin önüne geçmek amacıyla geliştirdiği A.D. Perfect Solutions World Systems'in kanalizasyona yönelik yapılan mekanik enjekteli temizleme sistemi, binaların ve fabrikaların atıklarını kapalı devreye alarak tekrar endüstriye kazandırılmasını sağlıyor. Ayrıca yine Doyuk'un geliştirdiği Aydo AquaElix formülü ile filtre sistemini isterseniz evinizde ve hatta arabanızda kullanılabiliyorsunuz. Filtre, içerisindeki her türlü zehirli gazın havaya karışmasını engelleyerek, hava kirliliğini ve buna bağlı olarak su kirliliğini de önlüyor. Sistem sayesinde filtre edilen su, temiz ve kokusuz olarak geri kazanılıyor, ayrıca atık suyun çökeltisi de gübre olarak kullanılıyor.

A.D. Perfect Solutions World Systems sayesinde her türlü endüstriyel ve evsel atık suların, kanalizasyonları temizlediklerini ve geriye kazandırdıklarını ifade eden Doyuk, " Oluşturduğumuz sistem ile atık suları içilecek kaliteye ya da endüstriyel alanda kullanılacak kaliteye getiriyor ve sudaki ağır metalleri kapsüle ederek bunların aktivitesini minimum seviyeye indiriyoruz. Kullandığımız AquaElix Nano teknolojisinin yardımıyla su moleküllerini nano boyutta ayrıştırarak sudaki kirliliği faydalı hale getirebiliyoruz" diye konuştu.

Aydo AquaElix teknolojisinin suları temizlemenin yanısı sıra katı çöplerin dezenfekte edilmesi, yanan çöplerin söndürülmesi, zehirli gazların havaya karışmasının önlenmesi, atıkların toksik ve kanserojenik yapılarını bozarak doğaya faydalı gübreye dönüştürülmesi, çöp atıklarının bakteri oluşturmadan kurutulması ya da sıvı gübre olarak kullanılması gibi birçok sayısız faydası bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum